03 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΣΒΕΡΚΟ ΠΗΡΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ😂😜Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΟΥ 31ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 😂🤦🏻‍♂️Λεφτά, μετοχές, super car και μεγάλα χρέη στον πίνακα που παρουσίασε ως «Πόθεν Έσχες» ο Κασσελάκης


Τι περιλαμβάνει η κατάσταση που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και του συζύγου του - Πώς είναι το κανονικό Πόθεν Έσχες και τι ζητείται από τους υπόχρεους

Εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καλλιεργήσει έως τώρα δημιουργεί ο πίνακας με τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και του συζύγου του. Ο κ.Κασσελάκης, είχε φτιάξει το προφίλ του αυτοδημιούργητου νέου επιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει ανάγκη να εργαστεί ποτέ ξανά στη ζωή του, τόσο εκείνος, όσο και ο Τάιλερ ΜακΜπεθ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον πίνακα με την περιουσία του, όπως είχαν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2023, ο κ.Κασσελάκης είχε εισοδήματα 2,067 εκατ δολάρια και δανειακές υποχρεώσεις 1.831 εκατ. -που περιλαμβάνουν ακόμη και φοιτητικό δάνειο περίπου 150.000 δολαρίων του κ.Μακ Μπεθ. Ο κ.Κασσελάκης δηλώνει συμμετοχή σε τρεις εταιρείες με κεφάλαιο εισφοράς 727. 394 δολάρια, συμμετοχή σε επενδυτικά προϊόντα αξίας 3.040 εκατ. δολαρίων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ιδιοκτήτης τριών ακινήτων -δεν περιλαμβάνεται το νέο του διαμέρισμα στο Κολωνάκι, αφού αποκτήθηκε στις αρχές του 2024.




Έτσι, ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη έναν συνοπτικό πίνακα για το 2023, στον οποίο κάνει λόγο για εισόδημα 2,067 εκατομμύρια δολάρια, για οφειλές 1,831 εκατ. δολάρια επενδυτικά προϊόντα 3,040 εκατ. δολάρια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα με χυμούς στις Σπέτσες. Δηλώνει επίσης τη συμμετοχή του μέσω της Osios στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά «την εταιρεία της αλλοδαπής» - δηλαδή την Osios LLC, η οποία έχει έδρα την πολιτεία του Ντέλαγουερ και υπάγεται στο προνομιακό φορολογικό καθεστώς της - ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή της στις αρχές του 2024.

Σημειώστε ότι μία κανονική δήλωση Πόθεν Έσχες περιλαμβάνει 11 σελίδες - και ζητά λεπτομέρειες για κάθε είδους περιουσιακό στοιχείο - από τις καταθέσεις και τα ακίνητα ως τις συμμετοχές στις επιχειρήσεις για τις οποίες ζητείται: 
- το είδος της συμμετοχής,
- το είδος της επιχείρισης,
- το έτος έναρξης,
- το κεφάλαιο εισφοράς,
- αλλά και η προέλευση των χρημάτων

ενώ για τα ακίνητα ζητείται:
-τροπος κτήσης 
-τίμημα
-προέλευση χρημάτων και 
-αριθμός συμβολαίου