13 Ιουνίου 2024

ΣΑΝΟΣ! ΑΠΟ 4% στο 0%! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΦΠΑ στην Ισπανία: Ο Σάντσεθ παρατείνει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα - «Απαραίτητη για τα νοικοκυριά μας»


[Ισχύει για το ψωμί, το αλεύρι, ορισμένα είδη γάλακτος, τα τυριά, τα αυγά, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, και τα δημητριακά... ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΡΕΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΥΜΟΥΣ-ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ]

Η ισπανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να παρατείνει περικοπή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στα βασικά είδη διατροφής πέραν της 30ης Ιουνίου, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

«Η εξέλιξη των τιμών των τροφίμων εξακολουθεί να είναι υψηλή και ως εκ τούτου πρέπει να κάνουμε αυτή την προσπάθεια, που είναι ένα τεράστιο θέμα και για τα δημόσια ταμεία. Σκέφτομαι φυσικά το υπουργείο Οικονομικών, αλλά νομίζω ότι η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ είναι απαραίτητη για τα νοικοκυριά  μας», είπε ο Σάντσεθ, μιλώντας στην ισπανική δημόσια τηλεόραση TVE.

Τον Ιανουάριο 2023, η Ισπανία κατήργησε τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, όπως το ψωμί, το τυρί, το γάλα, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά, για τα οποία ίσχυε προηγουμένως συντελεστής 4%, για να θωρακίσει τους καταναλωτές από τις συνέπειες του αυξανόμενου πληθωρισμού.