05 Ιουνίου 2024

📺Γιώργος Τσίπρας: Ατυχής η παρέμβαση Οικονόμου τη συγκεκριμένη στιγμή-Φίλης: Οι δηλώσεις έγιναν γιατί υπάρχει κρίση ανάμεσα σε Κασσελάκη και Τσίπρα


Ο Γιώργος Τσίπρας με σημερινές του δηλώσεις στον MEGA άδειασε τον Θανάση Οικονόμου για τα όσα άφησε να εννοηθούν περί «συναλλαγών» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αρχειοθέτηση του πόθεν έσχες Μητσοτάκη προχώρησε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Αν έχει κάτι να πει, κάτι συγκεκριμένο να πει, ας το πει. Γενικότητες και εικασίες δεν προσφέρουν κάτι, παρότι έχει έχει ξαναϋπάρξει συζήτηση για τους ελέγχους των δηλώσεων πόθεν έσχες. Τα περί συναλλαγών είναι άλλου επιπέδου» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας.

Παράλληλα μίλησε για «ατυχή παρέμβαση για το παρελθόν παρότι ο ίδιος δεν ξέρω αν έγινε σε όλες τις περιπτώσεις σωστή δουλειά με τα πόθεν έσχες».

«Κατά καιρούς έχουν υπάρξει επιτροπές που δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος στην ερώτηση αν αυτό ισχύει για την επιτροπή Βαρεμένου απάντησε «δεν ξέρω αν έκανε σωστά τη δουλειά της για τα διάφορα πόθεν έσχες και όχι μόνο για τον κ. Μητσοτάκη».
«Όλα έγιναν σωστά επί Τσίπρα; Δεν έγιναν όλα σωστά» κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας στην τοποθέτησή του για τη σχετική συζήτηση.

Νίκος Φίλης: Οι δηλώσεις Θανάση Οικονόμου έγιναν γιατί υπάρχει κρίση ανάμεσα σε Κασσελάκη και Τσίπρα

Για την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του μέσω videowall μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης ο οποίος σχολίασε παράλληλα τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Θανάση Οικονόμου, για δήθεν «συναλλαγή» από στελέχη της Κουμουνδούρου της περιόδου Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια του ελέγχου του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στο MΕGA σημείωσε πως οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου είναι «αθλιότητες και φαίνεται και από το ύφος που τα είπε» συμπληρώνοντας πως δεν αφορούν τη Νέα Αριστερά αλλά τον Αλέξη Τσίπρα και την περίοδο διακυβέρνησής του ενώ τόνισε πως εάν έχει στοιχεία πρέπει να τα λέει στην ώρα του «και αν υπάρχουν τα τεκμηριώνεις». Όπως είπε, «τίποτα δεν υπάρχει, είναι μία διαδικασία που περνάει από επιτροπές που συμμετέχουν όλα τα κόμματα και ελέγχεται από δικαστικούς» είπε.

Σχολιάζοντας περαιτέρω ο κ. Φίλης είπε πως ο ο Θανάσης Οικονόμου έκανε τις σχετικές δηλώσεις γιατί «πιστεύω πως υπάρχει μία σοβούσα κρίση ανάμεσα στον Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Τον έχει παραγκωνίσει αυτή τη στιγμή τον Τσίπρα ο Κασσελάκης και θέλει να εμφανίσει την εικόνα ενός ΙΧ κόμματος». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει από την αριστερά προς την κεντροδεξιά» και συμπλήρωσε ότι «έχει μετατραπεί σε ΙΧ κόμμα του κ.Κασσελάκη».