17 Ιουνίου 2024

📺Στον ανακριτή ο γνωστός δικηγόρος για την ενδοοικογενειακή βία: Γιατί οδηγήθηκε στο Εφετείο και όχι στην Ευελπίδων


Ενώπιον του ανακριτή έφτασε νωρίς το πρωί, σήμερα Δευτέρα γνωστός δικηγόρος ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της 37χρονης συζύγου του και δικηγόρου. Ο ποινικολόγος κρατείται στο ΑΤ Ομόνοιας μετά την καταγγελία του γιατρού που εξέτασε τη γυναίκα και έκρινε πως τα τραύματα που φέρει προκύπτουν από ανθρώπινη παρέμβαση και όχι από πτώση σκάλας όπως είχε αναφέρει το ζευγάρι.

Γιατί οδηγήθηκε στο Εφετείο και όχι στην Ευελπίδων

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ο δικηγόρος την Κυριακή το πρωί οδηγήθηκε στο Εφετείο και όχι στην Ευελπίδων λόγω του επαγγέλματός του -ειδική δωσιδικία-, όπου σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο εισαγγελέας Εφετών αναλαμβάνει την άσκηση διώξεων και την τυχόν παραπομπή σε δίκη.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι κακουργηματικής φύσεως καθώς διώκεται για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.


Ο ισχυρισμός για πέσιμο στη σκάλα και η ανατροπή

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο ποινικολόγος φέρεται να χτύπησε άγρια τη σύζυγό του και στη συνέχεια να τη μετέφερε με μώλωπες σε γνωστή ιδιωτική κλινική. Τόσο η τραυματισμένη σύζυγος όσο και ο δικηγόρος υποστήριξαν πως η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες.

Ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα όμως δεν δέχτηκε τους ισχυρισμού του ζεύγους καθώς διαπίστωσε ότι τα τραύματα προέρχονται από κακοποίηση και κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον άνδρα.

Τι είπε ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα στην Αστυνομία - Το νεύμα «αποκάλυψη»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, ο γιατρός αφού εξέτασε την γυναίκα είπε στους αστυνομικούς του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας το εξής: «Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα αλλά από θλων όργανο (ανθρώπινο χέρι), κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις και ενώ ήμασταν μόνοι μας της είπα “δεν έχει πέσει από τη σκάλα, πες εμπιστευτικά, σε χτυπάει ο άνδρας σου;” και εκείνη κούνησε καταφατικά το κεφάλι. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις Αρχές.