16 Ιουνίου 2024

Υπό κράτηση ο γνωστός ποινικολόγος που φέρεται να ξυλοκόπησε την σύζυγό του – Απολογείται αύριο


Για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του κατηγορείται ο γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, ο οποίος κρατείται μέχρι την αυριανή απολογία του.

Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη, καθώς φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του, επίσης δικηγόρο, η οποία ωστόσο δεν έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα (17/06).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος δικηγόρος μαζί με την σύζυγό του μετέβησαν σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα αργά χθες το βράδυ, με την 37χρονη γυναίκα να είναι σε άσχημη κατάσταση. Τόσο η ίδια όσο και ο -πλέον- κατηγορούμενος, ισχυρίστηκαν πως είχε πέσει από την σκάλα.

Ωστόσο, ο γιατρός που την εξέτασε και ειδοποίησε την αστυνομία, επέμεινε ότι τα τραύματα της 37χρονης προκλήθηκαν από ανθρώπινη παρέμβαση.

Τόσο η 37χρονη όσο και ο γνωστός ποινικολόγος μετέβησαν στο τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του ΑΤ Ομονοίας, με την γυναίκα να επιμένει πως έπεσε από την σκάλα και τραυματίστηκε, χωρίς να υποβάλει μήνυση. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε την σύλληψή του, και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιόν του όπου του ασκήθηκε η ποινική δίωξη.

Με τον νόμο Φλωρίδη συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος

Στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, με αφορμή τη σύλληψη γνωστού Αθηναίου δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία και ειδικά κατά της συζύγου του, υπενθύμιζαν ότι σε εφαρμογή της ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία γνωστός δικηγόρος, καθώς η σύζυγός του έφερε τραύματα οφειλόμενα κατά δήλωσή της σε «οικιακό ατύχημα» (πτώση από σκάλα).

Αναλυτικότερα, νέο νομοθετικό πλαίσιο που αντικατέστησε το άρθρο 23 του νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας», υποχρεώνει του ιατρούς να ειδοποιούν τις αρχές, όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία, ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Ακόμη, με την θέσπιση υποχρέωσης καταγγελίας, ο νόμος θωρακίζει τους ιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες (λ.χ. παιδαγωγούς, ψυχολόγους) που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που υποπίπτουν στην αντίληψή τους, με σχετικό (εκτός αν αποδειχθεί πως ενήργησαν δολίως) ακαταδίωκτο σε εκδικητικές σε βάρος μηνύσεις των δραστών, αλλά και αποφυγή της ταλαιπωρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. (εκτός αν το δικαστήριο κρίνει απολύτως αναγκαία τη κατάθεση τους με φυσική παρουσία και δεν αρκεί η ανάγνωση της αναφοράς τους).