05 Ιουνίου 2024

📺ΕΧΕΙ ΠΟΡΩΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ🤣🤣Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν υπάρχει φιρμάνι, υπογραφή ή σφραγίδα Σουλτάνου – Νέες δηλώσεις της Τουρκάλας αρχαιολόγου


«Ένιωσα την ανάγκη να αντιδράσω και να διορθώσω τη βρετανική πλευρά», δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης της αρχαιοκαπηλίας, του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ζεϊμέπ Μποζ η οποία σε Σύνοδο της UNESCO στήριξε την Ελλάδα στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σε νέες δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, επανέλαβε πως τέτοιο φιρμάνι δεν υπάρχει στα αρχεία της Τουρκίας και πως οι Βρετανοί βασίζονται σε ένα έγγραφο με ιταλική μετάφραση που δεν έχει ούτε υπογραφή ούτε και σφραγίδα του Σουλτάνου. Η Ζεϊμέπ Μποζ είπε πως υπάρχει μια αμοιβαία συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και πως είναι δύο χώρες που ανέκαθεν ήξεραν πώς να τηρούν στάση πάνω από την πολιτική.

«Δεν υπάρχει φιρμάνι στα αρχεία μας σχετικά με αυτό το θέμα»

«Δεν υπάρχει φιρμάνι στα αρχεία μας σχετικά με αυτό το θέμα που να δείχνει ότι πουλήθηκαν (τα Ελγίνεια) νόμιμα από τους Οθωμανούς, όπως λέει η Βρετανία. Το μόνο έγγραφο που συζητείται είναι μια ιταλική μετάφραση, και ακόμη και το περιεχόμενο αυτής της ιταλικής μετάφρασης, ακόμη κι αν είναι πρωτότυπο, το περιεχόμενό του δεν είναι 100% καθαρό, όταν το συγκρίνετε με την εργασία που έγινε» τόνισε στον ΑΝΤ1 η Ζεϊμέπ Μποζ.

«Δεν υπάρχει υπογραφή ή σφραγίδα Σουλτάνου οπουδήποτε σε αυτήν την ιταλική μετάφραση», ανέφερε ακόμη η Ζεϊνέπ Μποζ.