16 Ιουνίου 2024

📺ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ🤷🏻‍♂️🤦🏻‍♂️Γεωργιάδης: Λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών και σηκώνουμε τα μανίκια


Για τον ανασχηματισμό, την κατάσταση στο ΕΣΥ και τους στόχους του υπουργείου Υγείας μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών και σηκώνει τα μανίκια. 

Αρχικά, για τον ανασχηματισμό και την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση πως έγινε ανακύκλωση προσώπων, ο υπουργός Υγείας απάντησε «τι περιμένετε να πει η αντιπολίτευση; Τι φανταστική κυβέρνηση έφτιαξε ο Μητσοτάκης; Έχουν μπει και συνάδερφοι που δεν ήταν υπουργοί στο παρελθόν, πώς δεν μπήκαν νέα πρόσωπα; Η προκαταρκτική επιτροπή (για τα Τέμπη) είχε πολλά μέλη από τη ΝΔ και στατιστικά να το πάρεις κάποιοι ήταν και μέλη της επιτροπής εφόσον έγινε η είσοδος βουλευτών στην κυβέρνηση. Εάν με ρωτάτε εάν έπρεπε να επιβραβευτεί ένας βουλευτής που σήκωσε το βάρος της προανακριτικής επιτροπής, εγώ θα απαντούσα απερίφραστα ναι. Ήταν μια δύσκολη κοινοβουλευτικά δουλειά, άρα κάποιοι που κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή γιατί να μην κριθούν άξιοι με μια άλλη».

Για τον Σταύρο Κελέτση απάντησε πως «είναι φίλος μου και τον εκτιμώ αλλά θεωρώ πως η ανάρτησή του ήταν λάθος».

«Η ΝΔ είχε απώλειες από τη δεξιά, αυτή η βασική μας ζημιά»

«Η ΝΔ θεωρώ πως είχε απώλειες από τα δεξιά, αυτή ήταν η βασική μας ζημιά στις ευρωεκλογές. Οφείλω να πω πως έχουμε τρία χρόνια καθαρής εντολής για διακυβέρνηση του τόπου. Εάν ο κάθε υπουργός κάνει τη δουλειά του και λύσει τα προβλήματα του κόσμου, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα η ΝΔ», επισήμανε.

«Ο στόχος μου είναι να μειώσω δραστικά τις αναμονές στα επείγοντα»

Για την υγεία είπε πως «ο κεντρικός μου στόχος στο υπουργείο Υγείας, όταν θα τελειώσω τη θητεία μου, είναι να βρω έναν μηχανισμό για να μειώσω δραστικά τις αναμονές στα επείγοντα, τις εφημερίες. Οι πιο αποκαρδιωτικές εικόνες στο ΕΣΥ είναι να πηγαίνει κάποιος σε νοσοκομείο και να περιμένει 7-8-10 ώρες. Αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν αλλά θέλω επί θητείας μου να βρω τη λύση να μειώσω την ταλαιπωρία του κόσμου».

Παράλληλα, τόνισε πως «αυτό δεν είναι υποστελέχωση. Σήμερα έχουμε περίπου 20.000 περισσότερο προσωπικό απ΄ ότι επί ΣΥΡΙΖΑ. Αν πούμε ότι σήμερα έχουμε υποστελέχωση στο ΕΣΥ, επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε σούπερ υποστελέχωση».

«Οι παθολόγοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά τους αναισθησιολόγους»

Για τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, που αναζητά παθολόγο με μισθό 5.000 ευρώ και δεν βρίσκει, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «είναι ένα νοσοκομείο που ξεκίνησε στραβά επί θητεία Πολάκη και συνεχίζει να λειτουργεί με περίεργο τρόπο. Δεν είναι νοσοκομείο του ΕΣΥ, ποτέ δεν ήταν να γίνει ένα γενικό νοσοκομείο. Αλλά σήμερα λειτουργεί καλύτερα από ποτέ. Οι παθολόγοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά τους αναισθησιολόγους. Ο μέσος όρος των παθολόγων στην Ευρώπη είναι 25%, στην Ελλάδα είναι 8%. Είναι μεγάλη η πίεση να μείνουν σε αστικά κέντρα, να κάνουν μια ιδιωτική δουλειά και επιλέγουν να μην πάνε στα νησιά. Είναι πάγιο και διαχρονικό πρόβλημα».

«Επιπλέον χρήματα και δωρεάν σπίτι για τους γιατρούς που θα πάνε σε νησιά»

Όπως επισήμανε στο υπουργικό συμβούλιο «πέρασα μια διάταξη, η οποία θα μπει σε δημόσια διαβούλευση και θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες που προβλέπει πως ο γιατρός που θα επιλέξει να πάει έναν μήνα σε ένα νησί, θα του δίνουμε επιπλέον το μήνα 2.100 ευρώ. Εκτός από αυτά του δίνουμε δωρεάν σπίτι από τον δήμο και υπάρχουν και δήμοι που δίνουν και 500 ευρώ επιπλέον. Δεν είναι λίγες οι παροχές αυτές για την Ελλάδα».

«Φέτος τα νοσοκομεία (στα νησιά) θα λειτουργούν καλύτερα από ότι πέρυσι. Χωρίς αυτό να σημειώνει πως δεν υπάρχουν κενά», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν.

Επίσης, ανέφερε πως «τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε σχέδιο νόμου που αφορά άτομα που πάσχουν από άνοια», ενώ για τους επικουρικούς τόνισε πως «δεν θα φύγουν και όσο προκηρύσσουμε θέσεις μπορούν να κάνουν αίτηση. Μόνιμοι δεν μπορούν να γίνουν, αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα, η διαδικασία είναι μόνο μέσω ΑΣΕΠ». 

«Λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών και σηκώνουμε τα μανίκια» 

Για τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «εμείς, λαμβάνοντας το μήνυμα των ευρωεκλογών, σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε όσο μπορούμε περισσότερο για τον κόσμο. Το τι θα κάνουν τα κόμματα τις αντιπολίτευσης είναι δικό τους πρόβλημα. Τα εσωτερικά τους είναι τα εσωτερικά τους. Δεν είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεν έχω γνώμη».