09 Ιουνίου 2024

📺ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ😜🤷🏻‍♂️Μητσοτάκης: Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ακούμε την εντολή των πολιτών


Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά και την δημοσιοποίηση της εκτίμησης του αποτελέσματος για τις ευρωεκλογές 2024, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη στην Ελλάδα και η μόνη δύναμη που μπορεί να προσφέρει στο πολιτικό σύστημα σταθερότητα, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ και τόνισε ότι «οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην αποστολή που τους περιμένει. Η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μία πραγματικότητα, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας. Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει», ενώ πρόσθεσε ότι από την αρχή είχαμε πει ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη.

Όπως είπε στη συνέχεια, πολίτες που μας στήριξαν το 2023 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγουν κυβέρνηση και ίσως αντιμετώπισαν διαφορετικά αυτή την μάχη. Επίσης, υπογράμμισε ότι έλλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και την θέση της πατρίδας μας σε αυτή.

Σίγουρα υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τα θέματα της καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια, είπε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της «πρωτοφανούς αποχής». «Σέβομαι αυτή την επιλογή τους. Ακούω την φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά: Σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο. Και αυτό θα κάνουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε, δε, στη συνέχεια ότι οι εκλογές αυτές γίνονται η αφετηρία μίας νέας διαδρομής προς το 2027. «Από αύριο στρεφόμαστε με ένταση στα προβλήματα, με περισσότερη δουλειά», είπε και τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια χωρίς εκλογές.

Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι καλύτερη του 2019, έτσι και του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα, είπε και συμπλήρωσε: «το θέλουμε, το μπορούμε και θα το καταφέρουμε».