14 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ😝🤷‍♂️Ανασχηματισμός: «Απαντά στο αίτημα των πολιτών», λέει η κυβέρνηση


[Επιμένει με ΠΑΣΟΚους (αναβάθμισε τον Λιβάνιο στον οποίο είναι πιο εύκολο να κλείσεις ραντεβού μέσω του ΠΑΣΟΚου Γκλαβίνα🤣🤦‍♂️), προτιμάει να καταρρεύσει με Σκέρτσους αντί να χτίσει μια ιδεολογική κυριαρχία και να αφήσει (όταν φύγει) την Ελλάδα στη ΝΔ και φυσικά επιμένει σε ιδεολογικούς χυλούς όπως η Κεραμέως που βρέθηκαν στη ΝΔ προκειμένου να ικανοποιήσουν το βίτσιο τους και οικογενειακά βαρίδια που συντηρεί η οικογένειά του επί 40 χρόνια όπως τον Σκυλακάκη που 10 μέρες πριν τις εκλογές τα έκανε κ@λος με τους καθαρισμούς οικοπέδων... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ γιατί έτσι όπως είναι οι άλλοι θα μπορούσε να φτιάξει μια ΝΔ που θα κυβέρναγε 20 χρόνια...
Αυτό το "ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογεί αποτελεσματικότητα και εργατικότητα" σαν τρολιά ακούγεται άμα βλέπεις την Κεραμέως να φεύγει επειδή προφανώς δεν είναι "αποτελεσματική και εργατική" και να βολεύεται σε άλλο υπουργείο όπου ελπίζουμε να είναι "αποτελεσματική και εργατική"🤣🤦‍♂️🤣] 

Για έναν ανασχηματισμό που «απαντά στο αίτημα των πολιτών "σας εμπιστευόμαστε, αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα"», μιλάει η κυβέρνηση μετά τις αλλαγές στη σύνθεσή της. Μάλιστα, λέει πως δίνεται ένα «μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης».

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογεί αποτελεσματικότητα και εργατικότητα. «Με το νέο κυβερνητικό σχήμα να χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια. Και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα».

Όπως αναφέρουν, οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 «για δεύτερη φορά με εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027».

Οι αλλαγές και οι διευκρινίσεις του Μαξίμου

Αναλυτικά οι αλλαγές και οι διευκρινίσεις του Μαξίμου:

«Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους. Και για αυτό αναβαθμίζεται από αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε υπουργό, ο Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει ένα εξίσου κρίσιμο υπουργείο, το Εργασίας. Υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνει ο προερχόμενος από το Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης. Καταργείται, έτσι, η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών.

Στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει το έργο του ο Κωστής Χατζηδάκης. Ενώ τη θέση του Χάρη Θεοχάρη αναλαμβάνει ο Χρίστος Δήμας.

Στη θέση του Κώστα Σκρέκα ο οποίος έδινε μέχρι σήμερα τη μάχη κατά της ακρίβειας στο υπουργείο Ανάπτυξης, τοποθετείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε μια κίνηση που δείχνει ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Αλλαγές υπάρχουν και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου υπουργός αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας και υφυπουργός ο Χρήστος Κέλλας. Δύο στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από τη Θεσσαλία.

Στο Μεταναστευτικό στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη τοποθετείται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προερχόμενος από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τις θέσεις των υφυπουργών αξιοποιούνται πρόσωπα από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως ο Ιάσωνας Φωτήλας στο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο Εργασίας, ο Χρήστος Κέλλας στο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κώστας Γκιουλέκας για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Με κριτήρια όχι γεωγραφικά, αλλά εργατικότητας και αποτελεσματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό την Έρευνα και την Καινοτομία αναλαμβάνει η Ζωή Ράπτη και το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής η Κατερίνα Παπακώστα (το 3ο στέλεχος από τη Θεσσαλία που μπαίνει στη νέα κυβέρνηση).

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι δύο αποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών καλύπτονται με την προσθήκη του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνάκη, που μέχρι σήμερα ήταν Γενικός Γραμματέας της Βουλής και αναλαμβάνει Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική επιλογή, ενώ στη θέση του παραμένει ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, με τις ίδιες αρμοδιότητες».

Τέλος, επισημαίνεται ότι αλλαγές δεν υπάρχουν σε υπουργεία, όπως το Υγείας, το Δικαιοσύνης και το Περιβάλλοντος και το Ενέργειας όπου έχουν δρομολογηθεί μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα τέσσερα υπουργεία όπου έγιναν αλλαγές στους επικεφαλής τους, στο επόμενο διάστημα.