15 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση ΥΠΕΣ για την ιθαγένεια του Μιτς Κρίερ μετά το αίτημα Στεφανίδη στον Μητσοτάκη


Με παρέμβαση του νέου υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου εξετάζεται άμεσα η περίπτωση πολιτογράφησης του συζύγου και προπονητή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας Κατερίνας Στεφανίδη, Μιτς Κρίερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιβάνιος ζήτησε να εξεταστεί άμεσα ο φάκελος της υπόθεσης, ώστε να αποφασιστεί αν ο κ. Κρίερ θα λάβει την τιμητική ιθαγένεια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τι ζήτησε η Κατερίνα Σταφανίδη από τον πρωθυπουργό

Νωρίτερα σήμερα, με ανάρτησή της στο X η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ευχές του μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου της Ρώμης, του ζήτησε να εγκρίνει την αίτηση για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της, η οποία έχει γίνει από το 2020.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη

«Κύριε πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, θα σας παρακαλέσω να εγκρίνετε την αίτηση από το 2020 για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω με τόσα μετάλλια το αξίζει» τονίζει η Ολυμπιονίκης.