03 Ιουνίου 2024

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΨΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ🤦🏻‍♂️🤷🏻‍♂️Ο Δούκας έστησε εργοτάξιο μπροστά στο περίπτερο της ΝΔ στο Σύνταγμα


Σε μια πρωτοφανή κίνηση που θυμίζει εποχές περασμένων δεκαετιών προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, καθώς αποφάσισε ότι σήμερα ήταν η «κατάλληλη ημέρα» προκειμένου να κάνει την πλατεία Συντάγματος εργοτάξιο, μπροστά από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι αυτές οι εργασίες γίνονται κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 5/6. Πηγές όμως από το υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε κάποιο σχετικό αίτημα.

Ο κύριος Δούκας θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να πείσει ότι δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, η ΝΔ είχε προγραμματισμένες ομιλίες μπροστά από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος. Σε τελική ανάλυση, ακόμη κι αν υπήρχε αίτημα από οποιονδήποτε φορέα -πράγμα που το υπουργείο Εξωτερικών αρνείται- η λογική κίνηση θα ήταν να εκτελέσει τις συγκεκριμένες εργασίες ο Δήμος Αθηναίων αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Είναι αδιανόητο να «μπλοκάρεται» έτσι το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο οποιουδήποτε κόμματος, απλώς και μόνο επειδή ο δήμαρχος ανήκει σε άλλη παράταξη. Τέτοιου είδους πρακτικές μόνο Ευρώπη δεν θυμίζουν.

Η αστεία δικαιολογία 

Σύμφωνα με πηγές από τον Δήμο Αθηναίων που απάντησαν στον καταιγισμό των αναρτήσεων λόγω των έργων στην πλατεία Συντάγματος, τα υλικά για τις εργασίες στην πλατεία Συντάγματος παραγγέλθηκαν πριν από έναν μήνα και οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο το πρωί. Πρόκειται για σπασμένα μάρμαρα και αντικαθίστανται με καινούργια. Όπως αναφέρουν από τον Δήμο Αθηναίων δεν επηρεάζεται η λειτουργία των κομματικών περιπτέρων και οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Τα έργα του Δήμου στην πλατεία Συντάγματος θα συνεχιστούν μετά τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, σημειώνουν πως ήταν επείγουσες εργασίες και δεν μπορούσαν να αναβληθούν γιατί υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών. Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί αύριο, Τρίτη.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.