15 Ιουνίου 2024

ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΦΙΜΩΤΡΟ Η ΜΕΛΟΝΙ😂😂😝G7: Χωρίς αναφορά στις ΠΑΠΑΡΙΕΣ των ΛΟΑΤΚΙ και αμβλώσεις το κοινό ανακοινωθέν - Συμφωνία για δάνειο στην Ουκρανία


Και εγένετο... συμφωνία μεταξύ των G7, με το τελικό ανακοινωθέν να επικεντρώνεται στο δάνειο - μαμούθ της Ουκρανίας, αλλά και στα μέτρα κατά της Κίνας. Ωστόσο απαλείφθηκαν οι αναφορές στην άμβλωση και στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Που κατέληξαν

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν στη χορήγηση δανείου ύψους περίπου 50 δισ. στο Κίεβο από τις χώρες μέλη της G7, με τους πόρους να έρχονται από τη χρήση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ενώ παράλληλα Ουκρανία και ΗΠΑ υπέγραψαν 10ετή διμερή συμφωνία για την ασφάλεια. Σημειωτέον, συμφωνήθηκε πως η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει για τις ζημιές που προκάλεσε στην Ουκρανία.

Σχετικά με το κεφάλαιο «ανταγωνιστικότητα», η G7 δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τις αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές της Κίνας και μάλιστα θέτουν μέτρα κατά των κινεζικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που βοήθησαν τη Ρωσία να αποκτήσει όπλα για τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας. Σημαντικό κεφάλαιο ήταν και αυτό της Τεχνητής Νοημοσύνης, θέμα για το οποίο μίλησε και ο Πάπας Φραγκίσκος, με τους εφτά να συνεργάζονται για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων και τη διαχείριση των κινδύνων της AI.

Χωρίς αναφορά στα "δικαιώματα" των ΛΟΑΤΚΙ και την άμβλωση

Μεγάλο θέμα συζήτησης ήταν η άμβλωση, λέξη που δεν αναφέρεται ανοιχτά, ενώ σε κανένα σημείο του ανακοινωθέντος, δεν γίνεται αναφορά στην προστασία της «ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού» της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, αν και η αναφορά είχε συμπεριληφθεί στην τελική διακήρυξη της G7 στην Ιαπωνία το περασμένο έτος.

Παράλληλα, επιβεβαιώνονται οι δεσμεύσεις από το ανακοινωθέν της G7 της Χιροσίμα για καθολική πρόσβαση σε επαρκείς, οικονομικά προσιτές και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της ολοκληρωμένης σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των δικαιωμάτων για όλους.

Σύγκρουση Μακρόν - Μελόνι

Το θέμα της άμβλωσης, το οποίο προκάλεσε σφοδρότατη διαμάχη μεταξύ της Τζόρτζια Μελόνι και τον Εμανουέλ Μακρόν, με ψυχρά χαμόγελα μεταξύ των δύο ηγετών και την Ιταλίδα πρωθυπουργό να κατηγορεί τον Γάλλο πρόεδρο ότι επιδιώκει να κάνει προεκλογική εκστρατεία ενόψει εθνικών εκλογών στη Γαλλία.

Τέλος, οι ηγέτες κατέληξαν και σε καταδίκη των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ζήτησαν από το Ισραήλ να συμμορφώνεται πλήρως με τις υποχρεώσεις του βάσει του διεθνούς και ανθρωπίνου δικαίου.