09 Ιουλίου 2024

📺Φωτιά στην Περιμετρική Οδό Πατρών - Ήχησε το 112, εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και γηροκομείο


Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Περιμετρική Οδό Πατρών και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, λίγο πριν τις 16.00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενώ στην περιοχή επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης για το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ και το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο. Παράλληλα μετα από εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας μεταφέρθηκαν 8 παιδιά που φιλοξενούνται στον άδειο χώρο των χημειοθεραπειών, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο θα μεταφερθούν και ηλικιωμένοι από το Κωνσταντοπούλειο.

Δείτε βίντεο:





Λίγο πριν τις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Εγλυκάδα να απομακρυνθούν προς Πάτρα, ενώ νωρίτερα είχε ηχήσει ξανά το «112» στα κινητά των πολιτών που βρίσκονταν στις περιοχές Αρόη και Παγώνα, να απομακρυνθούν προς Πάτρα.