11 Ιουλίου 2024

👍👍Πόλεμος Γεωργιάδη - γιατρών: Αρνήθηκαν 129 να εργαστούν στο ΕΣΥ μετά την πρόσκληση - Ολοταχώς για επίταξη


Σε έναν άτυπο πόλεμο με τους ιδιώτες γιατρούς πολλών περιοχών της χώρας φαίνεται ότι προχωρά ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Σε έναν άτυπο πόλεμο με τους ιδιώτες γιατρούς πολλών περιοχών της χώρας φαίνεται ότι προχωρά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για ιδιώτες γιατρούς τους οποίους κάλεσε ο υπουργός υγείας να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό.

Οι περισσότεροι αρνήθηκαν αφού όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στο 15th Pharma & Health Conference, μόνο 11 από τους 140 ιδιώτες γιατρούς δέχτηκαν να συμβάλουν στο ΕΣΥ.

Να υπενθυμιστεί ότι ο υπουργός Υγείας κάλεσε ιδιώτες γιατρούς να εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία με μπλοκάκι, κάνοντας εφημερίες και παρέχοντας υπηρεσίες, σε περιοχές όπου γίνονται προκηρύξεις θέσεων αλλά βγαίνουν άγονες επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το ιατρικό προσωπικό.

Αναμένεται η απόφαση για την επίταξη 

Υπό το πρίσμα αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών στηριζόμενος σε νόμο του προκατόχου του Θάνου Πλεύρη ο οποίος υποχρεώνει σε έκτακτες καταστάσεις τους ιδιώτες γιατρούς να απασχοληθούν στο ΕΣΥ.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Αναφερόμενος ο κ. Γεωργιάδης στα 14 νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων σε κρίσιμες ειδικότητες, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Κω και περιέγραψε ότι προκηρύχθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις θέσεις παθολόγων και άλλες τέσσερις παιδιάτρων σε 14 προκηρύξεις.

Εφημερίες με μπλοκάκι 

Στο νησί υπάρχουν 9 ιδιώτες και η διοίκηση του νοσοκομείου με υπουργική παρότρυνση τους πρότεινε εφημερίες με μπλοκάκι, χωρίς να αποφέρει καλό αποτέλεσμα. Για τη λύση στο πρόβλημα των νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις ο υπουργός σχολίασε ότι «η επίταξη είναι μια βάρβαρη λέξη», ενώ πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να λένε δεν τους νοιάζει εάν λειτουργεί το νοσοκομείο και είναι πρόβλημα του υπουργείου.

«Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση» και το κράτος μπορεί να βρει λύσεις, «αλλά προτιμώ χωρίς βία» επισήμανε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο.