29 Ιουλίου 2024

📺Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο διαιτητής «λύγισε» τη Γκουντούρα που έχασε με 15-13 – Δεν μπορούσαν να της επιτρέψουν να αποκλείσει και τη δεύτερη Γαλλιδα


Έσβησε το όνειρο για ολυμπιακή διάκριση για την αθλήτρια της ξιφασκίας, Δώρα Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Ελληνίδα αθλήτρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο που όρθωσε στο διάβα της ο Ιταλός διαιτητής και η Γαλλίδα Μανόν Απίτι Μπρουνέ (στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την άλλη Γαλλίδα) και τελικά την κέρδισαν με 15-13.

Από το σκορ και μόνο γίνεται αντιληπτό ότι η Γκουντούρα έδωσε τα πάντα για να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης και, γιατί όχι, να διεκδικήσει κάτι ακόμα καλύτερο.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:


Όμως, δύο πόντοι που κρίθηκαν από τις αποφάσεις των διαιτητών της στέρησαν το όνειρο.

Τελικά, πάρα την τεράστια προσπάθειά της δεν τα κατάφερε με την απογοήτευσή της να είναι εμφανής μετά το τέλος του αγώνα.


«Αυτό που έγινε σήμερα ήταν σκάνδαλο»

«Το μετάλλιο μου είναι στην προπόνηση»
Με δάκρυα στα μάτια, η Ελληνίδα ξιφομάχος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα και αναφερόμενη στην απώλεια κάποιου πιθανού μεταλλίου τόνισε ότι «το μετάλλιό μου είναι κάθε μέρα στην προπόνηση που κάνω».

Δείτε τις δηλώσεις της:


«Αυτό που έγινε σήμερα ήταν σκάνδαλο»
Από την πλευρά του, ο Θανάσης Δελενίκας, προπονητής της Γκουντούρα, στάθηκε σε δηλώσεις του στα «διαιτητικά λάθη» που θεώρησε ότι έγιναν σε βάρος της αθλήτριάς του, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο».
«Αυτό που έγινε σήμερα ήταν σκάνδαλο. Ήθελαν να περάσει η Γαλλίδα στα ημιτελικά, επειδή αποκλείσαμε την προηγούμενη», τόνισε ο Θανάσης Δελενίκας, λίγο μετά στην κάμερα της ΕΡΤ. Μάλιστα, όταν έληξε ο αγώνας με την τελευταία διαιτητική απόφαση ο Δελενίκας φαίνεται στο βίντεο να φωνάζει «ντροπή» προς τους «άρχοντες» του αγώνα.

Δείτε βίντεο με τις διαμαρτυρίες του Έλληνα προπονητή: