13 Ιουλίου 2024

📺«Την είχε χτυπήσει και την Τρίτη» -Σοκ από τη δολοφονία στην Αμφιλοχία, το τηλεφώνημα της 36χρονης στην ΕΛΑΣ


Σοκ προκαλέσει η γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία, με θύμα μια 36χρονη γυναίκα και δράστη τον εν διαστάσει σύζυγό της που όπως φαίνεται είχε σχεδιάσει πλήρως τη δολοφονία.

Ο 43χρονος με τον οποίο η 36χρονη ήταν σε διάσταση το τελευταίο δίμηνο, ενώ έμενε αυτόν τον καιρό έξω από την Αμφιλοχία στο σπίτι των γονιών του, όπου βρισκόταν και ο γιος του ζευγαριου, πήγε μέσα στη νύχτα στο πρώην σπίτι του, στο διαμέρισμα που έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του με την κόρη τους.

Σοκ: Εκβίασε την 36χρονη, απειλώντας ότι θα σκοτώσει την κόρη τους

Η 36χρονη έλειπε ήταν στη δουλειά της και στο σπίτι βρισκόταν η 13χρονη κόρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γυναικοκτόνος κάλεσε την εν διαστάσει σύζυγό του και την απείλησε ότι αν δεν έρθει στο σπίτι θα σκοτώσει την κόρη τους. Εντωμεταξύ η 13χρονη ενημέρωσε τους συγγενείς που έμεναν στον επάνω όροφο οι οποίοι και κατέβηκαν και κατάφεραν να απομακρύνουν το παιδί, ενώ φέρονται να κλείδωσαν τον 43χρονο μέσα στο σπίτι.

Λίγη ώρα αργότερα έφθασε η 36χρονη με το αυτοκίνητό της. Ο εν διαστάσει σύζυγός της πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στον ουρανό του αυτοκινήτου και στη συνέχεια την πυροβόλησε από το παρμπρίζ. Φέρεται μάλιστα να έδωσε και χαριστική βολή, καθώς πήγε στο τζάμι του οδηγού και την πυροβόλησε ξανά. Ο ίδιος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα το τελευταίο διάστημα, που προέκυπταν από τη βίαιη συμπεριφορά του δράστη ο οποίος -από τα στοιχεία που έρχονται στο φως- ζήλευε και δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό.

Η 36χρονη είχε καταγγείλει δύο φορές στην αστυνομία τον εν διαστάσει σύζυγό της και ενώ επέστρεφε στο σπίτι της χθες είχε καλέσει επίσης στο ΑΤ.

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει τον περασμένο Μάιο. Η 36χρονη είχε μηνύσει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και εκείνος είχε συλληφθεί. Την είχε μηνύσει επίσης και είχε συλληφθεί και εκείνη. Το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο. Τραγικό στοιχείο που αποκαλύπτεται, στη μήνυση τότε του είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα που κατείχε νόμιμα, ωστόσο μετά από 15 ημέρες από το δικαστήριο καθώς δεν καταδικάστηκε, του επεστράφη.

«Την 12η Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Την είχε χτυπήσει την Τρίτη

Η δεύτερη καταγγελία από την 36χρονη σε βάρος του 43χρονου έγινε μόλις πριν λίγες ημέρες, επίσης για ενδοοικογενειακή βία, αλλά η αστυνομία δεν κατάφερε να τον εντοπίσει για να τον συλλάβει.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε η μητέρα της 36χρονης λέγοντας χαρακτηριστικά για το περιστατικό της περασμένης Τρίτης. «Πάει την Τρίτη στην αστυνομία το παιδί μου να του κάνει μήνυση και πήγε και εξαφανίστηκε αυτός. Πήγε σπίτι της, της έκανε φασαρία γιατί έπινε. Την χτύπησε», είπε χαρακτηριστικά. Στην κάμερα μίλησε και ο πατριός της λέγοντας ότι την είχαν δει πολλές φορές χτυπημένη.


Το τηλεφώνημα της 36χρονης στην ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι πριν φθάσει στο σημείο δεν είχε δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα από τη γειτονιά. Είχε όμως ειδοποιηθεί από την 36χρονη η οποία επιστρέφοντας στο σπίτι της κάλεσε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida το θύμα στο τηλεφώνημα που έκανε τα μόνα λόγια που πρόλαβε να πει, πριν δεχθεί τα θανάσιμα πυρά του δράστη, ήταν «Είμαι η..... . Εχει όπλο, θα με σκοτώσει»

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό Τύπο και αναφέρονται στη μη ανταπόκριση αστυνομικών σε τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων, πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό της, διευκρινίζονται τα εξής:

Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.

Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.

Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.
Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.

Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.

Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο».