07 Ιουλίου 2024

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Τα βαρύ παρελθόν του 44χρονου που οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα-Τα βίντεο με τον εκτελεστή στο σκούτερ


Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Ο 44χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο κατηγορούμενος αφού και τυπικά εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί και πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Η ΕΛΑΣ κατάφερε μέσα από τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας να φθάσει στα ίχνη του και προσήγαγε -αρχικά- τον 44χρονο, προχθές, προκειμένου να μην χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες επιμένοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση. «Με το δικό μου όχημα θα την έκανα; χαζός είμαι;», ήταν η φράση που χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον ίδιο όταν τον ρώτησαν αν είναι ο δράστης. Ωστόσο πρόκειται για φράση που και σε άλλες περιπτώσεις τέτοιων εγκλημάτων έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες όταν τους πρωτο-προσαγάγουν.

Η έρευνα τώρα στρέφεται στον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού του εγκλήματος, του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται φυσικά τα κινητά του, ενώ οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν «αμοιβή» για το συμβόλαιο θανάτου.

Πώς οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του εκτελεστή

Τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, κρίσιμες πληροφορίες μετά τη δολοφονία, και η επιβεβαίωση κίνησής του με το μαύρο σκούτερ της δολοφονίας οδήγησαν τις αρχές στον 44χρονο δράστη.

Ο 44χρονος μετά τον φόνο, έφυγε με το μαύρο σκούτερ προς στου Ζωγράφου και κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας το οποίο ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Από εκεί, αφού άλλαξε ρούχα έφυγε με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού μάρκας BMW.

Από εκεί κατυθύνθηκε στο σπίτι της συντρόφου του στο Ψυχικό και κάποιες ώρες μετά πήγε και πάλι στο υπόγειο πάρκινγκ στου Ζωγράφου.

Από εκεί έφυγε με αυτοκίνητο, ένα βαν και άγνωστο άτομο, με το μαύρο σκούτερ της δολοφονίας, ενδεχομένως και με τα δύο όπλα, προκειμένου να τα εξαφανίσει.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν και τις κινήσεις του άγνωστου συνεργού.

Μαζί του προσήχθη και η σύντροφός του όπου στο σπίτι τους στο Μαρούσι έγινε έρευνα και κατασχέθηκαν ρουχισμός (γάντια, ζώνη) αλλά και κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, συσκευη GPS και άλλα αντικείμενα που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για γενετικό υλικο, δακτυλικά αποτυπώματα, ίχνη πυρίτιδας.

Η σύντροφός του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φέρεται να αποκάλυψε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι προ μήνων είχαν ταξιδέψει στη Μύκονο με τον 44χρονο, ο οποίος είχε συναντήσεις στο νησί με άτομα, για «δουλειές» όπως φέρεται να της είχε πει.

Σημειώνεται ότι στην πολυκατοικία που διαμένει η ίδια και συνελήφθη ο 44χρονος, μένει επίσης ο αδερφός, συνεργάτη του βασικού υπόπτου για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του τοπογράφου.

Οι Αρχές ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό της ενέργειας και εστιάζουν σε άτομα με τα οποία μπορούσε να είχε προκληθεί τριβή, αντιπαλότητα, σύγκρουση συμφερόντων με τον Παναγιώτη Στάθη στη Μύκονο.

Ψυχικό: Το «πλούσιο» ποινικό μητρώο του 44χρονου

Οσον αφορά τον δράστη του φονικού στο Ψυχικό, έχει βρεθεί στις φυλακές στο παρελθόν για πολύκροτες υποθέσεις. Του είχαν μάλιστα επιβληθεί ισόβια, τα οποία μετατράπηκαν σε 15ετη φυλάκισης, την οποία δεν έχει εκτίσει. Στο διάστημα που ήταν κρατούμενος, μπαινόβγαινε στις φυλακές με άδεια και φέρεται στο διάστημα αυτό να συμμετείχε σε παράνομες ενέργειες.

Μεταξύ άλλων, έχει εμπλακεί: 
  • στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου
  • για φυσική παρουσία σε άλλη δολοφονία
  • για εντολές σε επικείμενη δολοφονία έτερου
  • για συλλογή πληροφοριών 
  • για μια ακόμη εκτέλεση 
  • για την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι διευθυντή φυλακών στην κεντρική Ελλάδα
  • για ληστεία στα ΚΤΕΛ Πάτρας
  • για ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο.