21 Ιουλίου 2024

📺ΟΙ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙΖευγάρι προσπάθησε να διασχίσει τον Ατλαντικό με «οικολογικό» γιοτ – Εντοπίστηκαν νεκροί σε σωσίβια λέμβο


Ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος ενός ζευγαριού που βρέθηκε σε σωσίβια λέμβο στην ακτή απομακρυσμένου νησιού στην ευρύτερη επικράτεια του Καναδά.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, η Βρετανίδα Σάρα Πάκγουντ και ο Καναδός σύζυγός της Μπρετ Κλάιμπερι, εντοπίστηκαν νεκροί σε μια σωσίβια λέμβο, που ξεβράστηκε σε νησί της Νέας Σκωτίας του Καναδά, στις 12 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις καναδικές Αρχές, το ζευγάρι μάλλον εγκατέλειψε το σκάφος του για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και βρέθηκε στη σωσίβια λέμβο, χωρίς να έχουν ακόμα ανακοινωθεί τα αίτια θανάτου τους.

Μάλιστα, ο γιος του Κλάιμπερι επιβεβαίωσε τον θάνατο του πατέρα του και της συζύγου του με μια ανάρτηση στα social media, αναφερόμενος και στις εξετάσεις των ιατροδικαστών για την ταυτοποίηση των πτωμάτων.

«Αν και εκκρεμούν ακόμα κάποια τεστ DNA, η ελπίδα έχει χαθεί. Ήταν δύο καταπληκτικοί άνθρωποι, που αφήνουν ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις ζωές μας…», ανέφερε.

Δείτε την ανάρτηση:


Απέπλευσαν για τον διάπλου του Ατλαντικού
Το ζευγάρι, που είχε αποπλεύσει με το σκάφος του για να κάνει τον διάπλου του Ατλαντικού το 2020, δηλώθηκε ως αγνοούμενο στις 18 Ιουνίου, αφού έφυγε από τη Νέα Σκωτία με το οικολογικό γιοτ Theros, μήκους 13 μέτρων, μια εβδομάδα νωρίτερα. Ήταν καθ’ οδόν προς τις Αζόρες – περίπου 3.228 χιλιόμετρα μακριά – με το ταξίδι να έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 21 ημέρες.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι Αρχές θεωρούν πιθανή αιτία για την βύθιση του σκάφους τους την πρόσκρουση με φορτηγό – πλοίο, το πλήρωμα του οποίου πολύ πιθανό να μην αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί.

Δείτε σχετικό βίντεο:


Σημειώνεται ότι το ζευγάρι θέλησε να δείξει ότι μπορεί να γίνει ο διάπλους του Ατλαντικού με ένα αμιγώς οικολογικό σκάφος, όπως ήταν το δικό του, με την ονομασία Theros.

Μάλιστα, είχαν και κανάλι σε γνωστή ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία και «ανέβαζαν» βίντεο από το ταξίδι τους, ενώ η τελευταία ανάρτηση που έκαναν στα σόσιαλ μίντια ήταν στις 11 Ιουνίου.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:


Σε βίντεό τους το ζευγάρι εξήγησε πώς το ταξίδι τους – που ονομάστηκε Green Odyssey – θα βασιστεί σε πανιά, ηλιακά πάνελ, μπαταρίες και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί από ένα αυτοκίνητο.