29 Ιουλίου 2024

📺Πολάκης σε Τασούλα: Πάρε πίσω τον χαρακτηρισμό «ζήτουλα της προσοχής» – Τι συνέβη στη συνάντηση που είχαν στο καφενείο της Βουλής


Ένα απρόσμενο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή, με πρωταγωνιστές τον Παύλο Πολάκη, και τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά σε βουλευτές και υπαλλήλους, με τον βουλευτή να ζητά εξηγήσεις από τον κ. Τασούλα για τον χαρακτηρισμό «ζητιάνος προσοχής» που του είχε αποδώσει ο τελευταίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα the Faq, ο Παύλος Πολάκης, μόλις είδε τον Πρόεδρο της Βουλής, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη φράση που χρησιμοποίησε προς το πρόσωπό του, την προηγούμενη Πέμπτη.

Η αντιπαράθεση φαίνεται να σχετίζεται με τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο κ. Τασούλας είχε ανακοινώσει ότι θα μειωθεί στο μισό η βουλευτική αποζημίωση του κ. Πολάκη και τον είχε αποκαλέσει «χυδαίο ζήτουλα προσοχής».

«Δεν θα του επιτρέψω από εδώ και πέρα σε αυτόν τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής μέσω ύβρεων να προσβάλει τις ιδιότητες όλων μας. Αυτή η κατ’ επανάληψη υβριστική και ταπεινωτική για τρίτους συμπεριφορά που είναι με κόρδωμα συμπεριφοράς ανδροπρεπή παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο…» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του κ. Τασούλα, για το περιστατικό της λεκτικής επίθεσης του κ. Πολάκη προς την κα Πετρούλια.

Τώρα, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να είπε στον πρόεδρο της Βουλής ότι οι Σφακιανοί είναι περήφανοι άνθρωποι, ενώ σχολίασε ότι η συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, Νατάσα Σέμελη Πετρούλια, είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σχολιάζοντας ότι είχε υποστηρίξει τη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ακόμα και μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να του είπε: «Μα εσύ δεν με εκτιμούσες;»

Ωστόσο, ο κ. Πολάκης απαίτησε δημοσίως από το βήμα της Βουλής να ανακαλέσει ο κ. Τασούλας τον χαρακτηρισμό του.

Ο Παύλος Πολάκης επιβεβαίωσε αργότερα το περιστατικό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο κ. Τασούλας απάντησε «ουδέν σχόλιον» σε επικοινωνία που είχε ο σταθμός μαζί του.