19 Ιουλίου 2024

📺Γεωργιάδης για Πολάκη: Όπως δεν έβλεπε τα εργοτάξια στο Ελληνικό, έτσι δεν βλέπει τα εργοτάξια στα νοσοκομεία – Τι είπε για το «ουστ»


«Κακώς είπα το “ουστ”, με βρίζατε 15 λεπτά, δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίσω το λάθος, μου ξέφυγε. Χρεώστε ένα ανθρώπινο σφάλμα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού, στο πλαίσιο της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας.

Η απάντηση αυτή ήρθε ως απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει: «Περιμένω 2 μέρες να δω καταδίκες και αφιερώματα από όλους για το «ουστ» που ακούστηκε από τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όταν αποκάλυψα ότι μας είπε ψέματα για την κάλυψη των ανασφάλιστων. Πού είναι οι οργίλες ανακοινώσεις;»

Ωστόσο, οι τόνοι μεταξύ των δύο ανδρών ανέβηκαν στη συνέχεια της συζήτησης, όταν ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «σήμερα συνταγογραφούνται ελεύθερα οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας χάρης στις αντιδράσεις» και έστρεψε τα «πυρά»  του στην κυβέρνηση λέγοντας: «Αυτή την πρόβα τζενεράλε να μην την κάνετε ξανά γιατί θα γίνει τσουνάμι που θα σας πνίξει. Πού μετατρέψατε τα ΑΜΚΑ των ανασφάλιστων σε ανενεργά ΑΜΚΑ! Η δωρεάν περίθαλψη έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και έχει ανοίξει βαθύ αυλάκι και δεν θα το πάρετε πίσω».

«Τον προκαλώ να πάει να δει, 565 εκατ. ευρώ πηγαίνουν σε κτιριακή αναβάθμιση. Ο Πολάκης κάποτε δεν έβλεπε τους γερανούς στο Ελληνικό. Όπως δεν έβλεπε τα εργοτάξια στο Ελληνικό, έτσι δεν βλέπει τα εργοτάξια στα νοσοκομεία. Έχει κάποιο πρόβλημα στην όραση. Μπορεί να πάει σε οφθαλμίατρο», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την αντιπαράθεση για τους ιδιώτες γιατρούς, προέτρεψε τον κ. Πολάκη να επιστρέψει στο ΕΣΥ.

«Γιατί δεν έρχεστε κ. Πολάκη στο ΕΣΥ; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Αφού εσείς είστε τόσο αμύντορας του ΕΣΥ, γιατί δεν μπαίνετε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο: