08 Ιουλίου 2024

Κόντρα Μαρινάκη – ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη: «Τα βάζει όλα σε ένα μίξερ και συμπέρασμα δεν βγαίνει»


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σχετικά με τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας και την κατάθεση του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

«Τα βάζει όλα σε ένα μίξερ ο κ. Κασσελάκης και συμπέρασμα δεν βγαίνει. Τα οικονομικά της η Ν.Δ. τα παρουσιάζει, ως οφείλει εκ του νόμου, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, με τη συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία και ορκωτών λογιστών, τις ρυθμίσεις, τα πάντα, τους ισολογισμούς της», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά της ΝΔ, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Το έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές, δεν υπάρχει «δράκος» στο παραμύθι αυτό του κ. Κασσελάκη. Αντιθέτως, φαίνεται ότι υπάρχουν πάρα πολλοί «σκελετοί», από ό,τι φαίνεται, από όσα λένε ευρωβουλευτές, βουλευτές, πρώην στελέχη, στο ΣΥΡΙΖΑ, για τα περιβόητα «μαύρα ταμεία», αν υπάρχουν, αν δεν υπάρχουν. Ούτε, όμως, αυτό είναι δικό μας ζήτημα, ούτε είναι ζήτημα της Κυβέρνησης, ούτε της Ν.Δ.. Ας απαντήσουν οι ίδιοι που δημιουργούν τα θέματα, για το δικό τους κόμμα. Τώρα, ως προς τα κόκκινα δάνεια, αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ ο κ. Κασσελάκης, ας μάθει ποιος κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, ποιος έδωσε τη δυνατότητα στα funds να αγοράζουν τα δάνεια και ας ενημερωθεί και για τα στοιχεία των κόκκινων δανείων, πόσο έχουν μειωθεί τα κόκκινα δάνεια επί των ημερών της Ν.Δ. και πόσο έχουν αποδώσει όλες αυτές οι ρυθμίσεις. Έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά και προεκλογικά και μετεκλογικά τα στοιχεία και μάλιστα και μετά τις εκλογές του 2023, μια σειρά από ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν και τους servicers, έχουν διευκολύνει πολύ τους δανειολήπτες. Νομίζω ότι όλα τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα και κυρίως των βουλευτικών εκλογών, όλο αυτό το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα προστάτευε ή έχει πρόγραμμα να προστατεύσει τους ευάλωτους, όλα αυτά κατέρρευσαν μέσα σε μια νύχτα», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στην κατάθεση του Πόθεν Έσχες του κ. Κασσελάκη ανέφερε ότι «To ότι το επέβαλε, δεν σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί κιόλας. Υπάρχει μια διαδικασία, ό,τι κάνει η αρμόδια Επιτροπή. Δεν θα αποφανθούμε εμείς περί τούτου. Οι προθεσμίες είναι για την υποβολή. Ακολουθείται μια διαδικασία ελέγχου, προφανώς για όλους, όχι μόνο για τον κ. Κασσελάκη. Όταν έχουμε τα σχετικά αποτελέσματα, φαντάζομαι θα τα σχολιάσουμε. Δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο.».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παύλος Μαρινάκης για μια ακόμη φορά προσπάθησε με Fake news και ρίχνοντας λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για μια ακόμη φορά προσπάθησε με Fake news και ρίχνοντας λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Προσθέτει, ακόμη, ότι «οι ερωτήσεις που θέτουμε είναι συγκεκριμένες: Πώς έχει ρυθμίσει η ΝΔ το τραπεζικό της δάνειο και με ποιους όρους; Γιατί αρνείται την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσουν όλοι στη δημοσιότητα τα τελευταία Πόθεν Έσχες; Γιατί δεν συμφωνεί με τις αλλαγές που ζητήσαμε στο Πόθεν Έσχες, ώστε και τα κόμματα και οι βουλευτές να δίνουν τους όρους των δανείων τους στη δημοσιότητα. Απλές και κατανοητές ερωτήσεις».

«Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση υπηρετεί τα funds και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με τον καλύτερο τρόπο. Ιδιωτικοποιεί την υγεία και το βαφτίζει «αναβάθμιση». Χτυπά τη δημόσια δωρεάν παιδεία και το χαρακτηρίζει «εμπλουτισμό» των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εισάγει την οπισθοδρόμηση της εξαήμερης εργασίας και χαμογελά αδιάφορα μπροστά στη χλεύη ολόκληρης της Ευρώπης, παρά το άμεσο πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα. Και μετά από όλα αυτά και πολλά ακόμη, αυτή η κυβέρνηση έχει φωνή να μιλήσει και για το ακριβές ή μη του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος πρώτα το έδωσε στους πολίτες.
Φυσικά δεν ξαφνιάζει το γνωστό ύφος αλαζονείας και μηδενισμού, που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση και έχει γίνει σήμα κατατεθέν πλέον», επισημαίνει.

Καταλήγοντας, σημειώνει: «Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να αποσυνδέσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη από τις αντίστοιχες στην Ελλάδα, παρά την πρόσφατη «ελεύθερη πτώση» στα δικά της εκλογικά ποσοστά, όσο και να υποβαθμίζει τη σημασία και τη δυναμική τους, αντιλαμβάνεται τι έρχεται.
Μια νέα πολιτική εποχή αναδύεται, με πρωταγωνιστές τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις».