09 Ιουλίου 2024

Το πόρισμα των «Αδιάφθορων» για την Ύδρα – Ευθύνες σε Πυροσβεστική και Λιμενικό


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την έρευνα των «Αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη φωτιά στην Ύδρα και τη διαφυγή των επιβατών από το Καζακστάν που είχαν νοικιάσει την θαλαμηγό.

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα σχετικά με την υπόθεση της φωτιάς σε πευκοδάσος στην Ύδρα, το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων κατέθεσε στην Εισαγγελία το πόρισμα για τυχόν παραλείψεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο πόρισμα επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στην Πυροσβεστική όσο και στο Λιμενικό που άφησαν τους τουρίστες από το Καζακστάν να φύγουν από τη χώρα πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στο γεγονός ότι οι δέκα υπήκοοι Καζακστάν που είχαν νοικιάσει την θαλαμηγό έφυγαν γρήγορα από την χώρα μας χωρίς να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές. Μεταξύ άλλων, οι «αδιάφθοροι» εντόπισαν ότι αξιωματικός του Λιμενικού έδωσε άδεια να φύγει η θαλαμηγός από το σημείο, ενώ ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής αρκέστηκε στην προφορική άρνηση των τουριστών στην εμπλοκή τους στην πυρκαγιά. Επίσης, φέρεται να έγιναν λάθη ακόμη και στην καταγραφή των ονομάτων των επιβαινόντων.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος, ενώ μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μόνο ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.