16 Ιουλίου 2024

📺Φρέντι Μπελέρης: Αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής - «Πονοκέφαλος» για την Αλβανία η ασυλία του


Στην πανηγυρική εναρκτήρια Σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (16/7) θα βρεθεί ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντι  Μπελέρης, μετά την πενθήμερη άδεια που του έδωσαν οι αλβανικές αρχές.

Το απόγευμα της Δευτέρας (15/7) προσγειώθηκε στη Φρανκφούρτη το αεροπλάνο που μετέφερε τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή και από εκεί οδικώς θα συνεχίσει το ταξίδι του προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο.

Ο Φρέντι Μπελέρης αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής και θα συμμετάσχει στις κρίσιμές ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υπάρχουν αυτή την εβδομάδα για την εκλογή του προέδρου της Κομισιόν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Μπορεί να μείνει νόμιμα οπουδήποτε στην Ε.Ε.

Ο Φρέντι Μπελέρης έχει λάβει προσωρινή άδεια από τις αλβανικές Αρχές και πρέπει να επιστρέψει στις 20 Ιουλίου. Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Μαίρη Αρώνη στο κεντρικό δελτίο του OPEN, πως εάν το επιθυμεί μπορεί ως Έλληνας ευρωβουλευτής, νόμιμα, να παραμείνει σε οπιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ασπίδα» η ασυλία του για την ποινή φυλάκισης
Σε περίπτωση που επιλέξει να μείνει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχει για τις δικαστικές εκκρεμότητες που αφήνει πίσω του στην Αλβανία. Σε περίπτωση που θεωρηθεί πως δεν έχει εκτίσει την ποινή του υπάρχει πιθανότητα να εκδώσουν οι αλβανικές Αρχές ένταλμα σύλληψης. Ωστόσο έχει επίσημα την ασυλία του ευρωβουλευτή και μπορεί να κάνει χρήση αυτής με όποιον τρόπο επιθυμεί ο ίδιος.