26 Ιουλίου 2024

📺Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα


Παρουσία 320.000 θεατών ξεκίνησε στον Σηκουάνα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Την γιορτή διάρκειας τεσσάρων ετών την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.


Κατά τη διάρκεια της βραδιάς της τελετής έναρξης οι γέφυρες του Σηκουάνα και τα πιο ιστορικά μνημεία του Παρισιού θα φιλοξενήσουν κορυφαίους καλλιτέχνες που θα ντύσουν μουσικά τη μαγική βραδιά. Τα μόνα ονόματα που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής είναι αυτά της Σελίν Ντιόν και της Lady Gaga.



Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου. Πάνω από 8.000 από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου θα μεταφερθούν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, ενώ περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι θα παρακολουθούν από τις όχθες του ποταμού.

Ενώ οι αθλητές γλιστρούν στον ποταμό, χορευτές, ποπ σταρ και ακροβάτες θα εκτελούν παράτολμα ακροβατικά στο νερό, σε ταράτσες, γέφυρες και τεχνητά νησιά χρησιμοποιώντας πλωτές γέφυρες, πλωτά πιάνα, ελικόπτερα και πιθανώς ακόμη και υποβρύχια, πριν το φινάλε ενός τεράστιου σόου λέιζερ που θα μεταδοθεί από τον Πύργο του Άιφελ.

Το πρώτο σκάφος που άνοιξε τη ναυτική παρέλαση ήταν αυτό της ελληνικής αποστολής. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κρατούσαν στα χέρια τους τις σημαίες της χώρας μας. Πίσω από το σκάφος που μετέφερε την ελληνική αποστολή, ακολούθησε εκείνη των προσφύγων, που στο Παρίσι μετράει 37 μέλη. Ακολουθούν οι άλλες αποστολές αλφαβητικά.


Περισσότεροι από 10.500 αθλητές θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, 100 χρόνια από την τελευταία φορά που το Παρίσι διοργάνωσε τους Αγώνες. Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη από την Τετάρτη και το πρώτο από τα 329 χρυσά μετάλλια θα απονεμηθεί το Σάββατο.

Την Τελετή Έναρξης παρακολουθούν περισσότεροι από 85 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αλλά και περισσότεροι από 300.000 θεατές από τις όχθες του ποταμού, θα υπάρχουν περίπου 80 γιγαντιαίες οθόνες κατά μήκος της διαδρομής.

Περίπου 45.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται εκεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της τελετής, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων επέμβασης. Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν αναπτυχθεί στην κορυφή των κτιρίων κατά μήκος της διαδρομής, ενώ υπάρχει ένα σύστημα κατά των drone.

Οι κοντινοί σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί, όπως και πολλές από τις γέφυρες. Κανένα αεροπλάνο δεν θα επιτρέπεται να πετάξει πάνω από το Παρίσι, εκτός αν είναι μέρος της τελετής.