02 Ιουλίου 2024

📺Κερατέα: Κύμα συμπαράστασης στον πολύτεκνο εθελοντή δασοπυροσβέστη-Κάηκε το σπίτι του, ενώ έσβηνε φωτιές αλλού


Μεγαλείο ψυχής με την αυταπάρνηση ενός εθελοντή δασοπυροσβεστη, ο οποίος την ώρα που ο ίδιος έδινε μάχη με τις φλόγες στην Πλάκα Κερατέας, η φωτιά κατέστρεφε το σπίτι και το αυτοκίνητο του.

Ο Αλέξανδρος που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, βιώνει μία τραγωδία από χθες καθώς έχασε τη στέγη του, αλλά ο ίδιος δηλώνει με ικανοποίηση ότι «τουλάχιστον έσωσα περιουσίες των άλλων».

Κόποι και όνειρα χρόνων χάθηκαν σε ένα απόγευμα\

Ο Αλέξανδρος είναι εθελοντής δασοπυροσβέστης και κάθε καλοκαίρι συμμετέχει με αυταπάρνηση στο έργο για την κατάσβεση πυρκαγιών. Την Κυριακή (1/7) ενώ επιχειρούσε να σώσει ξένες περιουσίες στη φωτιά της Κερατέας καιγόταν το σπίτι του. Τώρα ο ίδιος με την οικογένειά του μένουν στον δρόμο αντικρίζοντας μόνο στάχτες από την παλιά τους ζωή.

«Δεν μετανιώνω», λέει ο ίδιος στο STAR, με την ιστορία του να προκαλεί κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης. 

Πλέον, πάνω από τις στάχτες ο Αλέξανδρος Τυφλίδης βλέπει τη ζωή του, τις αναμνήσεις από το σπίτι του που του άφησε η γιαγιά του σαν ταινία. Κόποι και όνειρα χρόνων χάθηκαν σε ένα απόγευμα στη φωτιά της Κερατέας.  «Εγώ εκείνη τη στιγμή που καιγόταν το σπίτι μου έδινε μεγάλη μάχη να σώσουμε άλλα σπίτια μαζί με συναδέλφους. Πήγαμε να καούμε εδώ πίσω στο Μαρκάτι. Αυτό είναι μια χαρά για μας γιατί σώσαμε άλλα σπίτια», λέει ο ίδιος.

Ομογενής προσφέρει σπίτι στον πολύτεκνο εθελοντή δασοπυροσβέστη

Μέσα από την καταστροφή όμως ξεπήδησε και η ελπίδα. Ομογενής από τον Καναδά, μόλις έμαθε για το δράμα του Αλέξανδρου αποφάσισε να προσφέρει το σπίτι του στα Νότια Προάστια.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το βλέπεις στην τηλεόραση είναι τόσο συγκινητικό που αισθάνεσαι ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Υπάρχει αυτό το κτίριο, είναι στην Άνω Γλυφάδα το οποίο δεν κατοικείται, είναι άδειο έτσι κι αλλιώς οπότε αν ο κύριος Τυφλίδης ενδιαφέρεται, τον βολεύει μπορεί να το δει και να αποφασίσει. Με μεγάλη μας χαρά! Νομίζω ότι ενδείκνυται να πάει να μείνει ο άνθρωπος εκεί» ανέφερε σχετικά ο ομογενής.

Δείτε το βίντεο μετά το 3:00