08 Ιουλίου 2024

📺Μαρινάκης: Ο Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα των ΣΚΟΠΙΩΝ στο ΝΑΤΟ-Δεν θεσμοθετήθηκε εξαήμερη εργασία, είναι fake news-Επισφαλείς οι συγκρίσεις με τη Γαλλία


«Δεν ισχύει ότι θεσμοθετήθηκε η εξαήμερη εργασία. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που διακινήθηκε και υιοθετήθηκε από ξένα μέσα. Fake news στην Ελλάδα εξήχθησαν στο εξωτερικό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πρώτον, συνολικά δεν μιλάμε για εξαήμερη εργασία. Δεύτερον, η Ελλάδα νομοθέτησε τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας. Τρίτον, η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά πολύ λίγες επιχειρήσεις, 24ωρης συνεχούς λειτουργίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το μέτρο στην ουσία προστατεύει τους εργαζομένους, γιατί οδηγεί στην προσαύξηση των ημερομίσθιου κατά 40% το Σάββατο και 115% την Κυριακή», πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Επισφαλείς οι συγκρίσεις με τη Γαλλία»

«Η ετυμηγορία των πολιτών κάθε κράτους είναι απολύτως σεβαστή. Οι συγκρίσεις και τα ενδεχόμενα κοινά σημεία μεταξύ των χωρών είναι επισφαλείς», είπε Παύλος Μαρινάκης.

«Μιλάμε για μια άλλη χώρα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μια χώρα με μια άλλη. Ένα σίγουρο συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία είναι η πολύ μεγάλη αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας. Έχουμε έναν γεμάτο πολιτικό χρόνο τριετίας. Θα κριθούμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Και επειδή βλέπουμε πολλές αναλύσεις, νομίζω ότι οι πολίτες προτιμούν τις λύσεις», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη με Μιτσκόσκι και Ερντογάν στην Ουάσιγκτον 

Ο Παύλος Μαρινάκης δεν απέκλεισε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον Χριστιάν Μιτσκόσκι στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αν και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο.

Πάντως, είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα των πρόσφατων δηλώσεων από τα Σκόπια. «Η γειτονική μας χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών που δεν τηρείται, θα αναφέρει μια σειρά από δηλώσεις που αντίκεινται στη συμφωνία. 

«Καμία σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου»

Κατά τα άλλα διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Έχει πλάκα να πανηγυρίζουν για το κόμμα του κ. Μελανσόν κάποιοι ξεχνώντας τι έχει δηλώσει για τους ίδιους και το κόμμα τους».

Επανερχόμενος στις γαλλικές εκλογές ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «τις δυνάμεις των άκρων τις αντιμετωπίζεις με τις πολιτικές σου και η Νέα Δημοκρατία επί του κ. Μητσοτάκη έχει δημιουγήσει έναν μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων». «Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Του πώς μια χώρα που ήταν συνυφασμένη με έννοιες όπως το χρέος και το έλλειμα έχει γίνει πρωταθλήτρια σε ρυθμούς μείωσης του χρέους».

«Έχει πλάκα να πανηγυρίζουν για το κόμμα του κ. Μελανσόν κάποιοι ενώ ξεχνούν τι έχει δηλώσει για τους ίδιους και για το κόμμα τους», είπε σε άλλο σημείο.

«Νομιμότητα παντού»

Ερωτηθείς για το έγκλημα στο Ψυχικό ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η «νομιμότητα παντού» έχει να κάνει αφενός με την καθημερινότητα των πολιτών, όπως με τη βία στα γήπεδα, την τροχαία στους δρόμους, την τάξη που μπαίνει στις παραλίες, τονίζοντας πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.
Όπως τόνισε η «νομιμότητα παντού» που είναι ιερό καθήκον για την κυβέρνηση, έχει να κάνει και με το βαρύ έγκλημα, όπως με την ενδοοικογενειακή βία και αυτό που αντιμετωπίστηκε στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις φυλακές Ιωαννίνων και τα αντανακλαστικά της ΕΛΑΣ στο έγκλημα το Νέο Ψυχικό.
Όπως είπε η πολιτική βούληση είναι να μην υπάρξει καμία εξαίρεση πουθενά.

«Αυτό που συνέβη στις ελληνικές φυλακές με μια σειρά από παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά ως σήμερα» τόνισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεδομένες οι 6.500 προσλήψεις»

«Ο αριθμός των 6.500 προσλήψεων θα πιαστεί, υπάρχει αστερίσκος της ολοκλήρωσης του συνόλου της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει θέμα αν οι 6.500 θα είναι λιγότερες. Οι 6.500 είναι δεδομένες. Το στοίχημα είναι ο νέος υπάλληλος να κάθεται στη θέση του πιο γρήγορα», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Το ότι υπέβαλε πόθεν έσχες ο κ. Κασσελάκης δεν σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί» 

«Το ότι υπέβαλε το πόθεν έσχες δεν σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί», είπε για την κατάθεση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.