26 Ιουλίου 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Εκτενές αφιέρωμα της Le Monde στον «Greek Freak» – «Από άπατρις, σημαιοφόρος της Ελλάδας»


Εκτενές αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο κάνει με σημερινό (26/7) της άρθρο η Le Monde στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Με τίτλο «Η Οδύσσεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο – Από άπατρις, σημαιοφόρος της Ελλάδας» το συγκεκριμένο άρθρο παραθέτει την ιστορία ζωής του «Greek Freak», με λεπτομέρειες που συγκλονίζουν.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, το… ταξίδι του Γιάννη συγκλονίζει, καθώς μόλις πριν 11 χρόνια δεν είχε καν ταυτότητα, δεν είχε έγγραφα ταυτοποίησης. Από τη μέρα εκείνη, στις 9 Μαΐου του 2013, ο Αντετοκούνμπο μπόρεσε να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο και να φτάσει όχι μόνο να γίνει παίκτης του ΝΒΑ, αλλά και να κατακτήσει τον τίτλο στο, θεωρητικά, καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Από τα Σεπόλια στο ΝΒΑ

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα δύσκολα παιδικά χρόνια του αστέρα του ΝΒΑ, όταν μαζί με τους γονείς του και τα αδέρφια του πουλούσαν cd και άλλα μικροαντικείμενα στους δρόμους των Σεπολίων, με την επιβίωση να είναι μια καθημερινή περιπέτεια για την οικογένεια.

Το άρθρο στέκεται στην απώλεια του πατέρα του, Τσαρλς, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017 που από τη μία βύθισε την οικογένεια στο πένθος, από την άλλη έκανε τον Γιάννη ακόμα πιο δυνατό πεισμώνοντας τον για να δικαιώσει πλέον τις προσδοκίες του μπαμπά του.

Μάλιστα σε συνέντευξή του, ο Γιάννης είχε τονίσει ότι θα έδινε τα πάντα πίσω για να έχει ξανά κοντά του τον πατέρα του.

Στο άρθρο γίνεται μνεία και στο ζήτημα των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί από συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις, σχετικά με το αν καλώς του δόθηκε η ελληνική υπηκοότητα, λόγω της καταγωγής και του χρώματος του δέρματός του.

Ο ίδιος δεν δίστασε να απαντήσει πώς «αν δεν είμαι Έλληνας, τότε τι είμαι»;

Τέλος, αποκαλύπτεται και το μεγάλο όνειρο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σημερινού σημαιοφόρου της ολυμπιακής Ελληνικής Ομάδας, μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται λόγω της παρουσίας της Dream Team. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος σε δηλώσεις του, λέγοντας: «Εμείς θα παίξουμε το μπάσκετ που ξέρομε, το μπάσκετ της Ελλάδας κι ό,τι βγει…».