13 Αυγούστου 2024

Η Γαλλία συνδράμει την Ελλάδα με ένα ελικόπτερο, 180 πυροσβέστες της Πολιτικής Προστασίας και 55 φορτηγά-Έφτασαν και 2 πυροσβεστικά από Τουρκία


Η Γαλλία εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που δοκιμάζονται για ακόμη μια φορά από καταστροφικές πυρκαγιές.

Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα χαιρετίζει το θάρρος των πυροσβεστών, του προσωπικού των δασικών υπηρεσιών, των αστυνομικών, των διασωστών και των εθελοντών που μάχονται με τις φλόγες.

Προκειμένου να στηριχθούν περαιτέρω, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, κ. Gérald Darmanin, ανακοίνωσε την αποστολή ενός ελικοπτέρου, 180 πυροσβεστών της Πολιτικής Προστασίας και 55 φορτηγών στην Ελλάδα.

Φωτιά στην Αττική: Στην Αθήνα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο από την Τουρκία


Στην Αθήνα έφτασαν τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης που απέστειλε η Τουρκία προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγαπυρκαγιάς στην Αττική.

«Υποδεχτήκαμε τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και το ελικόπτερο που έστειλε η Τουρκία για να βοηθήσει την Ελλάδα στη μάχη κατά των πυρκαγιών», αναφέρει στην ανάρτησή της, που συνοδεύεται από φωτογραφίες, η τουρκική πρεσβεία στη χώρα μας.


Οι απαραίτητες ενέργειες για την αποστολή εναέριων πυροσβεστικών μέσων από την Τουρκία στην Ελλάδα ξεκίνησαν εχθές το απόγευμα, όπως είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανάρτηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Οντζού Κετσελί ανέφερε: «Γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου για την παροχή βοήθειας στη γειτονική μας Ελλάδα στη μάχη της κατά των πυρκαγιών που πλήττουν την Αθήνα».


Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, πρότεινε, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να προσφέρει η Τουρκία βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο TRT.