09 Αυγούστου 2024

📺Ολυμπιακοί Αγώνες 2024-Πόλο: «Πάτησε» την Αυστραλία η Εθνική και θα παίξει με την Ισπανία για την 5η θέση που κέρδισε την Ιταλία σε ματς παρωδία


Η εθνική πόλο ανδρών κατόρθωσε να αφήσει πίσω της τη σοκαριστική ήττα από τη Σερβία, στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Έτσι, νίκησε μετά από καλή εμφάνιση την Αυστραλία με 15-9, εξασφαλίζοντας ένα πλασάρισμα στην εξάδα του τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της κατάταξης το πρωί της Κυριακής (11/8, 10:00), με αντίπαλο την -εξίσου απογοητευμένη από τον αποκλεισμό της- Ισπανία.

Τζωρτζάτος αντί Ζερδεβά κάτω από την εστία για το ματς της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε στη θέση του τερματοφύλακα τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο αντί του Μάνου Ζερδεβά, ενώ δεν έπαιξε καθόλου ο Αγγελος Βλαχόπουλος.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ καλή άμυνα και δέχθηκε μόλις ένα γκολ στην πρώτη περίδοο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος να κάνει ούτε μία απόκρουση. Η εθνική προηγήθηκε 3-1 και, παρότι οι Αυστραλοί βρήκαν κάποιες λύσεις στον παίκτη παραπάνω και σε κόντρα, διατήρησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων ως το τέλος του ημιχρόνου (5-3). Μέσα σε ενάμισι λεπτό στις αρχές της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε τρία γκολ και ξέφυγε 8-4, για να φτάσει στο +5 (10-5) λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και να "τελειώσει" την υπόθεση νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 5-3, 5-3

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Κάκαρης (περιφέρεια), 1-1 Λάμπι (π.π.), 2-1 Νικολαϊδης (π.π.), 3-1 Γκίλλας (π.π.), 3-2 Μπάιρνς (π.π.), 4-2 Κάκαρης (φουνταριστός), 4-3 Πάουερ (κόντρα), 5-3 Γκίλλας (μπάσιμο), 6-3 Αργυρόπουλος (πέναλτι), 6-4 Μαξίμοβιτς (φουνταριστός), 7-4 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 8-4 Φουντούλης (π.π.), 8-5 Μαξίμοβιτς (περιφέρεια), 9-5 Κάκαρης (π.π.), 10-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 10-6 Μέρσεπ (π.π.), 11-6 Σκουμπάκης (π.π.), 11-7 Μπάιρνς (πέναλτι), 12-7 Κάκαρης (φουνταριστός), 12-8 Πάβιγιαρντ (π.π.), 13-8 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 13-9 Πάουερ (φουνταριστός), 14-9 Φουντούλης (πέναλτι), 15-9 Αργυρόπουλος (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 5/8 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.
Η Αυστραλία είχε 4/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Πάβιγιαρντ, 1΄32΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Ελλάδα-Αυστραλία 15-9
Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 4, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

Αυστραλία (Τιμ Χάμιλ): Πόρτερ, Λάμπι 1, Μαξίμοβιτς 2, Νέγκους, Πάουερ 2, Λ. Εντουαρντς, Πάβιγιαρντ 1, Μέρσεπ 1, Μπάιρνς 2, Μπερεχούλακ, Πουτ, Μπ. Εντουαρντς, Χέτζες




Παρίσι 2024: Παρωδία το ματς με Ιταλία-Ισπανία στο πόλο


Οι Ιταλοί συνεχίζουν να πνέουν μένεα για τη διαιτησία του προημιτελικού με την Ουγγαρία.

Σε παρωδία εξελίχθηκε ο αγώνας κατάταξης της Ιταλίας με την Ισπανία, για τις θέσεις 5-8 του ανδρικού τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Οι Ιταλοί, που συνεχίζουν να πνέουν μένεα για τη διαιτησία του προημιτελικού με την Ουγγαρία (για τη φάση της αποβολής του Φραντσίσκο Κοντέμι για βιαιοπραγία), γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη προς τη γραμματεία κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή της διαμαρτυρίας τους.



Ο Κοντέμι, ο οποίος δεν τιμωρήθηκε περαιτέρω από τη World Aquatics, η οποία παράλληλα απέκλεισε από τη συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά τους δύο διαιτητές του επίμαχου αγώνα (τον Ρουμάνο Αλεξαντρέσκου και τον Μαυροβούνιο Μίσκοβιτς), κολύμπησε για το πρώτο σπριντ με τους Ισπανούς να περιμένουν και, όταν πήρε τη μπάλα, ο Σάντρο Καμπάνια ζήτησε τάιμ-άουτ, έβγαλε τον παίκτη του και δεν τον αντικατέστησε για τέσσερα λεπτά, αφήνοντας τους «σετεμπέλο» να παίζουν με παίκτη λιγότερο. Ο ίδιος ο Κοντέμι δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε μετά το πρώτο σπριντ.

Αυτό που συνέβη, όμως, στον προημιτελικό της Ιταλίας με την Ουγγαρία δεν έχει προηγούμενο. Στη δεύτερη περίοδο, με το σκορ 3-2 υπέρ των Μαγυάρων, ο Κοντέμι επιχείρησε σουτ και σκόραρε, ωστόσο ο Ιταλός παίκτης κατεβάζοντας το χέρι του βρήκε τον Σίλαρντ Γιάνσικ στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον.


Οι διαιτητές έλεγξαν τη φάση στο VAR και ακύρωσαν το γκολ του Ιταλού παίκτη, τον οποίο και απέβαλλαν με κόκκινη κάρτα για βιαιοπραγία. Η φάση ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις στον χώρο του πόλο ενώ και αρκετοί έκαναν λόγο για «θάνατο» του αθλήματος.

Για την ιστορία, η Ισπανία επικράτησε 11-9 και την Κυριακή (11/8) θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση, με αντίπαλο το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ της ελληνικής ομάδας και της Αυστραλίας, που αρχίζει στις 7 μ.μ. Ο ηττημένος του αγώνα αυτού θα παίξει για την 7η θέση με τους «σετεμπέλο», το βράδυ του Σαββάτου (10/8).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ιταλία): 0-4, 3-2, 3-3, 3-2

Τα γκολ:

Ιταλία: Ετσενίκε 2, Ιόκι Γκράτα 2, Ντι Φούλβιο, Τζιανάτσα, Φοντέλι, Πρεσούτι, Μπρούνι

Ισπανία: Γρανάδος 3, Περόνε 3, Λαρούμπε 2, Μουναρίθ, Ντε Τόρο, Φαμέρα.