11 Αυγούστου 2024

📺Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Πλατανιώτη σημαιοφόρος στην τελετή λήξης-Ήρθε 6η με τη Μαλκογεώργου-9η η Τζένγκο


Η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα είναι η αθλήτρια που θα σηκώσει την ελληνική σημαία, μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή ανακοινώνει ότι με απόφαση του Αρχηγού Αποστολής Πέτρου Συναδινού ορίζονται ως Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 ο Εμμανουήλ Καραλής και η Eυαγγελία Πλατανιώτη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επι κοντώ και η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την 6η θέση.

Η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 22.00 ώρας Ελλάδος και θα διεξαχθεί στο Stade de France.

Η Team Hellas αναχωρεί την Δευτέρα στις 14.00 ώρα Ελλάδος με πτήση της AEGEAN και θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 17.10»


Στην έκτη θέση Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου

Πάλεψαν πολύ για να ανατρέψουν τις χαμηλές πιθανότητες που είχαν για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έκαναν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα στον τελικό του ελεύθερου ντουέτου, αλλά τερμάτισαν στην έκτη θέση.

Οι δύο αθλήτριές μας στην καλλιτεχνική κολύμβηση έκαναν τρομερή εμφάνιση εμφάνιση στον τελικό του ελεύθερου, είχαν την πέμπτη καλύτερη βαθμολογία και κατάφεραν από την 8η θέση της Παρασκευής να ανέβουν στην 6η σήμερα.

Το τρομερό ελληνικό δίδυμο, βαθμολογήθηκε με 281.8418 και τη στιγμή που τελείωσε το πρόγραμμά του βρισκόταν στη δεύτερη θέση της συνολικής κατάταξης με 532.3002 βαθμούς.



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Ελίνα Τζένγκο 9η στον τελικό του ακοντισμού -Ξέσπασε στην αγκαλιά του προπονητή της

Απογοητευμένη ήταν η Ελίνα Τζένγκο μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της από τον τελικό του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Μόλις είδε ότι έμεινε εκτός συνέχεια μετά από τις τρεις πρώτες προσπάθειες, λύγισε και ξέσπασε στην αγκαλιά του προπονητή της, Γιώργου Μποτσκαριώβ, καθώς ήθελε να συνεχίσει και να τα δώσει όλα για να διεκδικήσει μέχρι τέλους ένα μετάλλιο.

Στην 9η θέση τερμάτισε η Ελίνα Τζένγκο

Η πρωταθλήτριά μας ξεκίνησε πολύ καλά με 61,85μ στην πρώτη προσπάθεια, όμως στη συνέχεια είδε οκτώ αθλήτριες να την προσπερνούν ενώ η ίδια είχε μία άκυρη και μία βολή στα 57,90μ.


Έτσι, έμεινε εκτός συνέχειας καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην τελική κατάταξη.