04 Αυγούστου 2024

📺Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέρασε στους «8» η Εθνική Μπάσκετ – Η Σερβία κέρδισε 96-85 το Nότιο Σουδάν


Ένα ξέσπασμα των Σέρβων στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ήταν καθοριστικό για να χαρίσει στην ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς τη νίκη επί του Νότιου Σουδάν και την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στη Λιλ.

Αυτή η νίκη, επιπλέον, εξασφάλισε την πρόκριση και της Ελλάδας, η οποία ήθελε νίκη της Σερβίας με διαφορά τουλάχιστον τριών πόντων και τώρα θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία στις 6 Αυγούστου.

Οι “πλάβι” επιβλήθηκαν με σκορ 96-85 των Αφρικανών, κλείνοντας τις υποχρεώσεις τους στον τρίτο όμιλο από τη δεύτερη θέση με ρεκόρ 2-1. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν την Αυστραλία. Αντιθέτως, το Νότιο Σουδάν κατέλαβε την τρίτη θέση του ομίλου με ρεκόρ 1-2, αποχαιρετώντας το τουρνουά.

Με το σκορ στο 72-71 στο 31ο λεπτό, η Σερβία ενίσχυσε την άμυνά της. Οι Μπογκντάνοβιτς και Μίτσιτς ανέλαβαν δράση από την περιφέρεια, ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς, επιστρέφοντας στο παρκέ, κυριάρχησε στη ρακέτα. Οι Σέρβοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 19-3, διαμορφώνοντας το 91-74 και σβήνοντας τις ελπίδες του Νότιου Σουδάν για ανατροπή.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 30 πόντους (6/9 τρίποντα) και 8 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς, αστέρας των Ντένβερ Νάγκετς, ολοκλήρωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ (22 πόντους και 13 ριμπάουντ).

Από το Νότιο Σουδάν ξεχώρισε ο Καρλίκ Τζόουνς με 17 πόντους και 10 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 47-44, 72-67, 96-85.


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Την Τρίτη (06/08) ο προημιτελικός της Ελλάδας κόντρα στην Γερμανία

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 12:00 στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δικαιώνοντας τις προσδοκίες. Η πρόκριση στα προημιτελικά ήρθε ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες ομάδες, μαζί με τη Βραζιλία, μετά την επικράτηση της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με 96-85.

Η ομάδα υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σπανούλη θα αναμετρηθεί με τη Γερμανία, γνωρίζοντας πλέον την ακριβή ώρα του αγώνα, καθώς και το πρόγραμμα των υπόλοιπων προημιτελικών. Η αναμέτρηση με την ομάδα του Ντένις Σρέντερ έχει προγραμματιστεί για τις 12:00.

Ο νικητής του αγώνα Γερμανία-Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Καναδάς. Αντίστοιχα, ο νικητής της αναμέτρησης Σερβία-Αυστραλία θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Βραζιλία-ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών για την Τρίτη 6 Αυγούστου διαμορφώνεται ως εξής:
  • Γερμανία – Ελλάδα: 12:00
  • Σερβία – Αυστραλία: 15:30
  • Καναδάς – Γαλλία: 19:00
  • ΗΠΑ – Βραζιλία: 22:30
Οι διασταυρώσεις των ημιτελικών είναι οι εξής:
  • Γερμανία/Ελλάδα – Γαλλία/Καναδάς
  • Σερβία/Αυστραλία – Βραζιλία/ΗΠΑ