08 Αυγούστου 2024

📺Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκαναν ρινγκ το γήπεδο του χόκεϊ – Πώς ο ημιτελικός γυναικών μετατράπηκε σε σύρραξη


Έκαναν ρινγκ το γήπεδο του χόκεϊ. Ο ημιτελικός των Ολυμπιακών Αγώνων χόκεϊ γυναικών μεταξύ της Κίνας και του Βελγίου κατέληξε σε χάος την Τετάρτη, όταν μια Κινέζα παίκτρια χτύπησε με την μπάλα μία αντίπαλο μετά την λήξη του αγώνα.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση του φάιναλ φορ στο Παρίσι. Και οι δύο ομάδες κυνηγούν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία τους στη διοργάνωση.

Η αναμέτρηση ήταν έντονα αμφισβητούμενη. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1 όταν η διαιτητής Amber Church σφύριξε για να δώσει το σήμα της λήξης της κανονικής διάρκειας και της επακόλουθης διαδικασίας των πέναλτι.

Ωστόσο, μετά το σφύριγμα της λήξης,  η Κινέζα μέσος Fan Yunxia χτύπησε με την μπάλα από απογοήτευση την  Delphine-Daphne Marien, που θεωρείται το αστέρι της ομάδας του Βελγίου. Ακολούθησαν συγκλονιστικές σκηνές.

Το χτύπημα της μπάλας, έκανε τη Marien να πέσει στο χορτάρι από τον πόνο, με το περιστατικό να οδηγεί σε μεγάλη συμπλοκή, καθώς αρκετές Βελγίδες παίκτριες επιτέθηκαν στη Yunxia, η οποία αποδοκιμάστηκε έντονα από τους θεατές.  Μεταξύ αυτών ήταν και η Judith Vandermeiren που έσπρωξε τη Yunxia όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί τη συμπαίκτριά της.

Η Vandermeiren δέχθηκε κίτρινη κάρτα και 10λεπτη αποβολή για την ενέργειά της, αλλά η 29χρονη προσπάθησε στράφηκε στην διαιτητή για να υπερασπιστεί τη θέση της. Ακούστηκε να λέει στην Church: “Προστατεύω τον συμπαίκτη μου. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό (να μου δείξετε κίτρινη κάρτα)”, πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο κουνώντας το κεφάλι της.



Η Yunxia έλαβε επίσης κίτρινη κάρτα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το κινεζικό προπονητικό επιτελείο να διαμαρτυρηθεί κι αυτό, για την απόφαση στο γήπεδο.

Η Κίνα κέρδισε τη διαδικασία των πέναλτι με 3-2, καθώς η τερματοφύλακας Ye Jiao απέκρουσε την τελευταία προσπάθεια πέναλτι της Marien.

“Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις. Δεν χρειάζεται να είναι όμορφα”, δήλωσε η προπονήτρια της Κίνας Alyson Annan μετά τον αγώνα.