09 Αυγούστου 2024

Νέα Φιλαδέλφεια: Στον εισαγγελέα οι έξι οπαδοί της ΑΕΧ -Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που απέτρεψαν επίθεσή τους σε σύνδεσμο του ΠΑΟ [εικόνες]


Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν έξι οπαδοί της ΑΕΚ, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που κατηγορούνται για επίθεση κατά αστυνομικών το απόγευμα της Πέμπτης (8/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, 17 ετών, και τέσσερις ενήλικες, 28, 23 ετών και 22 ετών, καθώς και ένας 20χρονος Αλβανός.

Από το σημείο κατασχέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς, ενώ στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι.

Πώς έγινε η επίθεση σε βάρος των αστυνομικών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί της Ένωσης κινήθηκαν κατά στελεχών της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας, οι οποίοι επιτηρούσαν μηχανοκίνητη πορεία οπαδών που είχαν πρόθεση να επιτεθούν στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής και συμμετείχαν στο μνημόσυνο της δολοφονίας του άτυχου φίλου της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν για τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, αλλά η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεσή τους για επίθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επιστρέφοντας στη Νέα Φιλαδέλφεια, μερίδα των οπαδών επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών και ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της έντασης συνελήφθησαν τα έξι άτομα, ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ εγκατέλειψαν στο οδόστρωμα 35 μοτοσυκλέτες, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας.