21 Αυγούστου 2024

📺Ρωσία: Τέταρτη γέφυρα κατέστρεψαν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ


Άλλη μία γέφυρα, την τέταρτη στη σειρά κατέστρεψαν οι Ουκρανοί στην περιοχή του Κουρσκ, εκεί όπου έχουν εισβάλλει από τις 6 Αυγούστου.
Ο ουκρανικός στρατός δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με την καταστροφή μίας πλωτής γέφυρας που προσπαθούσαν να κατασκευάσουν οι Ρώσοι στο ποταμό Σεΐμ, αφού έχασαν άλλες τρεις γέφυρες μέσα σε μία εβδομάδα.

Οι φωτογραφίες με κατεστραμμένα άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού στις όχθες του Σεΐμ δείχνουν την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών εκτοξευτήρων πολλαπλών πυραύλων Χάιμαρς.

Drones με βόμβες διασποράς χτυπούν ανελέητα ρωσικές αυτοκινητοπομπές.

Οι μάχες είναι σφοδρές, με τους Ουκρανούς να έχουν καταλάβει δεκάδες χωριά και οικισμούς και να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις.

Το Κίεβο λέει πως ήδη έχει συλλάβει πάνω από 100 Ρώσους στρατιώτες που ίσως αποδειχθούν γερό διαπραγματευτικό χαρτί σε μελλοντική ανταλλαγή αιχμαλώτων.

«Αρχικά, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι η προεδρική διοίκηση της οδού Μπάνκοβα επικεντρώθηκε στο έργο της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης του καθεστώτος του Κιέβου. Ωστόσο, αυτό εγείρει το ερώτημα που μάλλον δεν θα απαντηθεί: ποιος θα διαπραγματευτεί μαζί τους μετά από αυτό;», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών Ρωσίας.

Η αιφνιδιαστική κίνηση των δυνάμεων του Κιέβου στις 6 Αυγούστου δεν ήταν απλά ένα χτύπημα εντυπώσεων για να φύγουν αμέσως μετά.

Το ηθικό των Ουκρανών βρίσκεται στα ύψη.

«Η κατάσταση στα πεδία μάχης ήταν αμφίβολη, ήταν δύσκολο να την παρακολουθήσεις, ήταν παρατεταμένη και καθυστερούσε, αλλά φαίνεται ότι τώρα υπάρχει τουλάχιστον κάποια βεβαιότητα. Φαίνεται σαν ένα θαρραλέο και σημαντικό βήμα, ειδικά για να διατηρήσεις το ηθικό σου», είπε κάτοικος του Κιέβου.

Η Ουκρανία προελαύνει στο Κουρσκ
Ο στρατός του Κιέβου δείχνει πως στοχεύει να προχωρήσει στην περιοχή του Κουρσκ προς πέντε κατευθύνσεις, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC.

Η πρώτη κατεύθυνση είναι κατά μήκος του δρόμου Σούτζα Κουρσκ και η δεύτερη στα νοτιοανατολικά της Σούτζα κοντά στους οικισμούς Πλέκχοβο και Μπορκ.

Τρίτος στόχος είναι ο δρόμος Σούτζα- Λγκοβ όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες.

Η τέταρτη κατεύθυνση είναι κατά μήκος του δρόμου Σούτζα- Κορένεβο- Ρισκ όπου επίσης γίνονται μάχες ενώ η πέμπτη κατεύθυνση είναι στα δυτικά του Κορένεβο.

Από την πλευρά της η Μόσχα προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μαζικές επιθέσεις από αέρος κατά του Κιέβου και με την κατάκτηση του Ντόνετσκ