23 Αυγούστου 2024

📺Κασσελάκης: Να αποπεμφθεί άμεσα ο Γεωργιάδης – «Μην βλέπετε τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό σας σωσίβιο» απαντά ο υπουργός Υγείας


Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη έχει προκαλέσει η υπόθεση της ηλικιωμένης τουρίστριας, η οποία πέθανε λίγα μέτρα από το αγροτικό ιατρείο της Ανάβρας, στην Μαγνησία, την περασμένη Κυριακή. Η άτυχη γυναίκα υπέστη ανακοπή, ωστόσο, σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», δεν κατέστη δυνατό να έχει ιατρική βοήθεια, διότι το αγροτικό ιατρείο ήταν κλειστό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση αποπομπή του υπουργού Υγείας, ο οποίος από την πλευρά του κάνει λόγο για «άκρον άωτον μνημείο λαϊκισμού», σημειώνοντας ότι «στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν υφίσταται καμμία ευθύνη του ΕΣΥ, ούτε καμμία έλλειψη ιατρού».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Αναλυτικά, ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει σε ανάρτησή του τα εξής:

«Κύριε Μητσοτάκη, η δήλωση του ακροδεξιού που κάνατε υπουργό υγείας “η ασθενής έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί, κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς” είναι ακραίο δείγμα κυνισμού. Ξέρω ότι με τον κ. Γεωργιάδη μοιράζεστε τον ίδιο κυνισμό και την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης (το είδαμε από τα Τέμπη ως την Πεντέλη), αλλά η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να “θεραπευτεί” μόνο με άμεση αποπομπή του.


Η απάντηση Γεωργιάδη

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει τα εξής:

«Άκρον Άωτον μνημείο λαϊκισμού: εγώ είπα αυτό που ισχύει, ότι δηλ στα Περιφερειακά Ιατρεία ιατρούς έχουμε από την ίδρυση του ΕΣΥ Δευτέρα-Παρασκευή. Το Σ/Κ οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από τα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας. Αυτό δεν έγινε επί θητείας μου, αλλά ίσχυε πάντα και επί Σύριζα. Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν υφίσταται καμμία ευθύνη του ΕΣΥ, ούτε καμμία έλλειψη ιατρού. Η εκδημήσασα υπέστη ανακοπή σε ταβέρνα, είχε ειδικά θέματα, που λόγω ιατρικού απορρήτου δεν αποκαλύπτω και ενώ και η νοσηλεύτρια από το Περιφερειακό Ιατρείο βρέθηκε εκεί για τις πρώτες βοήθειες σε 4’ και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το ΚΥ Δομοκού σε 20’, δεν κατέστη δυνατή η ανάταξη της καθώς είχε ήδη αποβιώσει. Κύριε Κασσελάκη επειδή έχετε εσωκομματικά προβλήματα μην βλέπετε τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό σας σωσίβιο είναι ντροπή».


Η δήλωση Γεωργιάδη για το περιστατικό με την τουρίστρια στη Μαγνησία


Ο υπουργός Υγείας ερωτήθηκε για το περιστατικό με την τουρίστρια στη Μαγνησία, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε τα εξής:

«Έπαθε ανακοπή σε μία ταβέρνα, Κυριακή. Σε περιφερειακό ιατρείο γιατρός Σαββατοκύριακο έχει υπάρξει ποτέ στο ΕΣΥ; Από την ίδρυση του ΕΣΥ δεν προβλέπεται σε περιφερειακό ιατρείο, γιατρός για τα Σαββατοκύριακα. Την περιοχή την καλύπτει το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Αυτό ισχύει από τον αείμνηστο Γεννηματά».

Δείτε το βίντεο: