16 Αυγούστου 2024

📺Στη δημοσιότητα βίντεο με τις πρώτες ώρες της ουκρανικής εισβολής στο Κουρσκ – Πλάνα με Ρώσους αιχμαλώτους


Βίντεο με πλάνα από τις πρώτες ώρες της ουκρανικής επίθεσης σε ρωσικό έδαφος στην περιοχή του Κουρσκ έδωσε στην δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν την αποναρκοθέτηση, τις διελεύσεις των συνόρων, την καταστροφή των αμυντικών γραμμών του ρωσικού στρατού, το πυροβολικό και τους αιχμαλώτους Ρώσους στρατιώτες.

Στο βίντεο φαίνεται η επίθεση του ουκρανικού στρατού σε ένα ρωσικό σημείο ελέγχου στα σύνορα κοντά στην πόλη Σούντζα στην περιοχή του Κουρσκ, στις 6 Αυγούστου, την πρώτη ημέρα της εισβολής των Ουκρανών στη Ρωσία.

Το βίντεο δείχνει κτίρια στο σημείο ελέγχου να δέχονται πυρά και κάποια να καταστρέφονται. Το βίντεο τελειώνει με ένα άρμα μάχης με ουκρανικά διακριτικά να κινείται βόρεια, προς τη Σούντζα.

Το βρετανικό βίντεο BBC ανέφερε ότι το βίντεο επαληθεύτηκε μετά από έρευνα ότι είναι γνήσιο μέσα από δορυφορικές εικόνες. Μάλιστα εκτιμά ότι η επίθεση πρέπει να έγινε μεταξύ περίπου 17.30 και 19:00, τοπική ώρα στις 6 Αυγούστου.

Παρομοίως, άλλο βίντεο, που ανήρτησε η 80ή ταξιαρχία της Ουκρανίας στο Facebook δείχνει την εισβολή στο συνοριακό πέρασμα Σούντζα τις πρώτες ώρες της επίθεσης στην περιφέρεια του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου.

Το βίντεο, που τράβηξε drone, καταγράφει τη στιγμή που Ρώσοι στρατιώτες βγαίνουν από τα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτιρίου κρατώντας λευκές σημαίες. Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι περισσότεροι από 50 Ρώσοι στρατιώτες παραδόθηκαν εκεί.

«Αντιμέτωποι με σφοδρά πυρά από το ουκρανικό πυροβολικό και βλέποντας ουκρανικά άρματα μάχης στο συνοριακό πέρασμα οι Ρώσοι έκαναν τη σωστή επιλογή να κρεμάσουν λευκή σημαία και να παραδοθούν στους Ουκρανούς στρατιώτες», αναφέρεται.


Τέλος, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέβασε στο Youtube ένα άλλο βίντεο με τη συνέντευξη ενός τραυματισμένου πυροβολητή της 82ης ταξιαρχίας, όπου περιγράφει την επιχείρηση εισβολής στα ρωσικά εδάφη, ενώ παρεμβάλλονται πλάνα από την επίθεση στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Το Κίεβο δεν έχει δώσει επίσημα αριθμό από την καταμέτρηση των Ρώσων στρατιωτών που έχουν αιχμαλωτίσει οι δυνάμεις του τις 11 ημέρες από τότε που εισήλθε στα σύνορα της Ρωσίας.  

Ο Independent  επικαλέστηκε έναν Ουκρανό συνταγματάρχη που δεν κατονομάζει, ο οποίος εκτιμά ότι περίπου 2.000 Ρώσοι στρατιώτες μπορεί να έχουν αιχμαλωτιστεί.