21 Αυγούστου 2024

Την πισίνα της Φουρλή στις Σπέτσες την έθαψε το υπ. Πολιτισμού... με του Κασσελάκη τι θα γίνει;


Διαβάζω
κάτι διαρροές του Κασσελάκη τις οποίες δημοσιεύει όπως του τις έδωσαν ο πρόθυμος παπαγάλος Χατζηνικολάου: Η αρχαιολογική υπηρεσία λέει έκανε αυτοψία στην παράνομη πισίνα και τα βρήκε όλα ΟΚ αφού "οι διαστάσεις της πισίνας ταυτίζονται πλήρως με τα σχέδια που είχαν κατατεθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία το 1978"... εν τω μεταξύ ο ίδιος ο Κασσελάκης μιλάει για δεξαμενή νερού στα σχέδια του 1978...

Δηλ. η αρχαιολογική υπηρεσία κρατούσε σχέδια του 1978 που δείχνουν δεξαμενή νερού και έβλεπε πισίνα με ξαπλώστρες και είπε ΟΚ;

Γιατί η ίδια υπηρεσία τον Δεκέμβριο του 2023 έβαλε την αδερφή του Φουρλή να καλύψει με φυσικά υλικά την παράνομη πισίνα και να την κάνει υπόγεια δεξαμενή νερού επειδή οι πισίνες απαγορεύονται στο νησί... δηλ. το υπ. Πολιτισμού βάζει τον ένα να κάνει την πισίνα υπόγεια δεξαμενή και επιτρέπει στον άλλο παραδίπλα να κάνει την δεξαμενή, πισίνα; Λίγο δύσκολο αλλά αν ισχύουν τα όσα λέει ο Χατζηνικολάου ας το κοιτάξουν εκεί στην κυβέρνηση γιατί τα αριστερά κοπρόσκυλα της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι ικανά να νομιμοποιήσουν την παρανομία Κασσελάκη...

Διαβάστε και τη σχετική είδηση που δημοσιεύθηκε στο mononews.gr στις 8.12.2023  

«Κόκκινη κάρτα» για την αυθαίρετη πισίνα της Λήδας Φουρλή και του Γιάννη Μαθιού στις Σπέτσες 

Το real estate στις Σπέτσες γνωρίζει μεγάλες δόξες που γεννά κόντρες, όπως έχει αποδείξει η διαμάχη Κούστα – Προκοπίου για το νέο σπίτι του πρώτου στην Παναγιά Αρμάτα.

Μέσα σε αυτό τον οικοδομικό οργασμό, τακτοποιούνται και αυθαίρετες κατασκευές, όπως αυτές στην κατοικία της Λήδας Φουρλή, (αδελφή του Βασίλη Φουρλή προέδρου της Φουρλής και της Trade Estates) και του τέως συζύγου της Γιάννη Μαθιού, αδελφού του πρόεδρου της φερώνυμης εισηγμένης, Δημήτρη Μαθιού.

Προ ημερών το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4495/2017 περί αυθαίρετων των κατασκευών στο διώροφο κτίριο κατοικίας, διότι «πρόκειται για αυθαιρεσίες κυρίως εντός του εγκεκριμένου όγκου του κτηρίου, που δεν το τροποποιούν και ως εκ τούτου δεν προκαλείται άμεση ή έμμεση βλάβη στον προστατευόμενο οικισμό των Σπετσών».

Ωστόσο, απορρίφθηκε το αίτημα για την αποπεράτωση της αυθαίρετα κατασκευασμένης εξωτερικής πισίνας, «διότι αυτή αποτελεί στοιχείο ξένο για την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την μορφολογία του ιστορικού οικισμού και του φυσικού περιβάλλοντός του, αλλοιώνει δε και προκαλεί βλάβη στον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της νήσου των Σπετσών, που έχει χαρακτηριστεί ολόκληρη και προστατεύεται ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και ιστορικός τόπος».

Η πισίνα δύναται να μετατραπεί σε υπόγεια δεξαμενή νερού, με την προϋπόθεση ότι θα καλυφθεί και θα επενδυθεί η τελική επιφάνεια της επικάλυψης με φυσικά υλικά, που συνάδουν με τα υφιστάμενα υλικά επίστρωσης του περιβάλλοντος χώρου.