30 Αυγούστου 2024

Champions League: Λίβερπουλ-Ρεάλ, Μπαρτσελόνα-Μπάγερν και άλλες ματσάρες έβγαλε η κλήρωση - Οι αντίπαλοι των 36 ομάδων


To League phase αρχίζει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιανουαρίου - Ως τον τελικό του Μονάχου θα διεξαχθούν 189 παιχνίδια - Το νέο φορμάτ της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης - Τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα - Τιμήθηκαν Ρονάλντο και Μπουφόν

Το ταξίδι του νέου Champions League της περιόδου 2024-25 ξεκίνησε από το Μονακό, εκεί όπου παρουσία του πρώτου σκόρερ του Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και του θρύλου Τζίτζι Μπουφόν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η κλήρωση. 

Η κληρωτίδα είχε κέφια και έβγαλε ματσάρες... Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ θα υποδεχθεί τη Ντόρτμουντ, σε μία επανάληψη του περσινού τελικού του Γουέμπλεϊ, αλλά και τη Μίλαν, ενώ θα επισκεφθεί το «Ανφιλντ» για την αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ (το ζευγάρι του τελικού του 2018 και του 2022).

Οι φιναλίστ του 2023, Μάντσεστερ Σίτι και Ιντερ, θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» επί αγγλικού εδάφους, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να ταξιδεύει επίσης σε Παρίσι και Τορίνο, για τα ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Γιουβέντους.

Η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί την Μπάγερν, αλλά θα πάει και στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ, η πρωταθλήτρια της Bundesliga Λεβερκούζεν θα φιλοξενήσει και τις δύο ομάδες του Μιλάνου, αλλά παράλληλα θα δοκιμαστεί σε «Ανφιλντ» (Λίβερπουλ) και «Μετροπολιτάνο» (Ατλέτικο), η Αρσεναλ θα πάει δύο φορές στην Ιταλία για τις αναμετρήσεις με Ιντερ και Αταλάντα, ενώ θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν.

Το νέο Champions League δεν θα έχει πια ομίλους αλλά έναν ενιαίο όμιλο και μια κοινή βαθμολογία και για τις 36 ομάδες. Κάθε ομάδα κληρώθηκε με άλλες 8 και θα παίζει με 4 εντός έδρας και με άλλες 4 εκτός έδρας. 

Το League phase αρχίζει στις 17/9 και ολοκληρώνεται στις 29/1. Ακολουθούν τα play offs για την είσοδο τους "16" και μετά τα νοκ άουτ όπως τα γνωρίζουμε από την... εποχή των ομίλων.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από τις θέσεις 1 έως 8 προκρίνονται αυτόματα στους "16". Εκείνες που θα είναι από τη θέση 9 έως τη θέση 24 θα παίξουν μεταξύ τους στα πλέι οφ για τις 8 θέσεις για τη φάση των "16". Οι ομάδες από το 9 έως το 15 θα έχουν το 2ο ματς στην έδρα τους. 

Τα κλαμπ που θα τερματίσουν από το 25 έως το 36 δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη μετά τον Ιανουάριο όπου ολοκληρώνονται οι 8 αγωνιστικές. 


Την κλήρωση έκαναν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Τζίτζι Μπουφόν οι οποίοι τιμήθηκαν από την UEFA. Η σειρά των αγώνων κάθε ομάδας θα γίνει γνωστή το Σάββατο. 

Από την κλήρωση ξεχωρίζουν τα παρακάτω παιχνίδια 

Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν 
Γιουβέντους - Μάντσεστερ Σίτι 
Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου 
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 
Ρεάλ Μαδρίτης - Μίλαν 
Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ 
Άρσεναλ - Παρί Σεν Ζερμέν 
Λίβερπουλ - Λεβερκούζεν
Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης  
Ντόρτμουντ - Μπαρτσελόνα