10 Αυγούστου 2024

Ο άλλος ο ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΟΣ γράφει στο in.gr του ΒΑΓΓΕΛΑ ότι ο Άδωνις έχει ποινικές ευθύνες που δεν καταγγέλλει την υποκλοπή του τηλεφώνου του και τη θεωρεί δεδομένη 😂🤦🏻‍♂️


Το μένος του ΒΑΓΓΕΛΑ και των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ τους οδηγεί σε γελοίες τοποθετήσεις που κάνουν ακόμα και 15χρονα να γελάνε!

Ο άλλος αναπτύσσει μια ολόκληρη θεωρία κι αραδιάζει άρθρα του ποινικού κώδικα για να πει ότι ο Άδωνις έχει ποινικές ευθύνες που δεν καταγγέλλει την παγίδευση της συσκευής του με το Predator!

Γράφει συγκεκριμένα:

"Η παράλειψη του κ. Γεωργιάδη να προσφύγει στις Εισαγγελικές αρχές για να καταγγείλει την πολλαπλή παγίδευση της συσκευής του κινητού του τηλεφώνου και να διερευνηθεί τυχόν διαρροή μυστικών της Πολιτείας συνιστά βάσει του αξιώματος του όχι μόνο ανήθικη αλλά και ποινικά ελεγκτέα συμπεριφορά"

Καταρχάς τι θα πει "πολλαπλή παγίδευση"; Η παγίδευση γίνεται μια φορά! Ποιος ο λόγος αφού παγιδεύσουν το τηλέφωνο να το ΞΑΝΑΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ; ΚΑΝΕΝΑΣ! Απλά πρόκειται για πομφόλυγα προς τεχνολογικά αναλφάβητους ή γίδια ΣΥΡΙΖΑ...

Γιατί όμως μιλάει ο Καραγκιόζης δικηγόρος "θυμάτων υποκλοπών" για "πολλαπλή παγίδευση";

Γιατί ο ίδιος λέει πως στον Άδωνι έστειλαν 11 μηνύματα από το Predator για να του παγιδεύσουν το τηλέφωνο!

Και αναρωτιέται ο 15χρονος, όχι το γίδι ΣΥΡΙΖΑ: ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ 11 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ;

Πολύ απλά γιατί ο Άδωνις προφανώς δεν πατούσε το σύνδεσμο στο μήνυμα γιατί για να ξεκινήσει η παρακολούθηση πρέπει να πατήσεις το λινκ στο μήνυμα!

Αλλά που να καταλάβει το γίδι του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί νομίζουν ότι σου στέλνουν μήνυμα κι αυτό ήταν, ξεκινάει η παρακολούθηση 😂😂

Έστελναν και ξαναστελναν μηνύματα στον Άδωνι αυτός δεν πατούσε το λινκ μέχρι που απογοητεύτηκαν και σταμάτησαν μετά τις 11 προσπάθειες 

Ενώ λοιπόν προφανώς ο Άδωνις δεν ανησυχεί γιατί δεν πάτησε ποτέ το λινκ για να μπορούν να παρακολουθούν το τηλέφωνο του, ο ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ξέρει καλύτερα και θεωρεί ότι πάτησε το λινκ και το τηλέφωνο του παρακολουθούνταν😂😂🤦🏻‍♂️

Μετά απ' αυτό το τεχνολογικό άλμα χτίζει ένα αφήγημα ποινικών ευθυνών του Άδωνι αραδιαζοντας ΥΑ, άρθρα νόμων και ότι κατεβάσει η κούτρα του😂🤦🏻‍♂️

Και φυσικά όλως τυχαίως το παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και βγάζει ανακοίνωση γράφοντας μπούρδες....

Διαβάστε να γελάσετε:

Ζαχαρίας Κεσσές: Ποινικά ελεγκτέα η συμπεριφορά Γεωργιάδη για τις υποκλοπές

«Η παράλειψη του Άδωνι Γεωργιάδη να καταγγείλει την παρακολούθησή του συνιστά εκτός από ανήθικη πράξη και ποινικά ελεγκτέα συμπεριφορά» εξηγεί με άρθρο του στο in ο δικηγόρος Ζ. Κεσσές.

Σύμφωνα με την έρευνα του Citizen Lab το Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στην κινητή [τηλεφωνική] συσκευή του στόχου.

Το Predator επιτρέπει στον χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας (όπως πληροφορίες για την κινητή συσκευή)» διαβάζουμε στο ίδιο έγγραφο του Citizen Lab.

Το Predator μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης [screen captures], να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη [στο κινητό του], καθώς επίσης μπορεί να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Το Predator επιτρέπει επίσης στον χειριστή του να καταγράφει γραπτά μηνύματα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται (συμπεριλαμβανομένων αυτών που στέλνονται μέσω “κρυπτογραφημένων εφαρμογών”, ή εφαρμογών που επιτρέπουν την εξαφάνιση των μηνυμάτων, όπως είναι το WhatsApp ή το Telegram) καθώς επίσης απλών και VoIP τηλεφωνικών κλήσεων (συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών συνομιλιών μέσω “κρυπτογραφημένων” εφαρμογών).

Ενημέρωση

Σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τον Ιούλιο του 2023 ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης έχει ενημερωθεί ότι το κινητό του τηλέφωνο έλαβε 11 τουλάχιστον μηνύματα παγίδευσης με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator κάτι χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως και Νοέμβριο του έτους 2021.

Σύμφωνα με την από 8.7.2019 απόφαση ο κ. Αδωνις Γεωργιαδης ορίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υπηρέτησε μέχρι τις 25.5.2023, διαχειριζόμενος κρίσιμο χαρτοφυλάκιο και πληθώρα διαβαθμισμένων και απόρρητων εγγράφων, ενώ και μόνη η κατοχή του παγιδευμένου κινητού του τηλεφώνου τον «μετέτρεψε» σε κατασκοπευτικό μέσο κατά όλων όσοι συνυπήρχαν στον ίδιο χώρο μαζί του ιδίως τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Καμία ενέργεια

Σύμφωνα με το πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Α.Π κ. Ζήση, προκύπτει οτι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν εμφανίστηκε ούτε κλήθηκε προς κατάθεση, δεν ζήτησε την δίωξη κανενός ούτε κατέθεσε μήνυση και δεν προσκόμισε ποτέ στην Εισαγγελική αρχή το παγιδευμένο κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν. 4624/2019 για τα προσωπικά δεδομένα : «1. Όποιος, χωρίς δικαίωμα: α) επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, και με την πράξη του αυτή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών· β) τα αντιγράφει, αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, συλλέγει, καταχωρεί, οργανώνει, διαρθρώνει, αποθηκεύει, προσαρμόζει, μεταβάλλει, ανακτά, αναζητεί πληροφορίες, συσχετίζει, συνδυάζει, περιορίζει, διαγράφει, καταστρέφει, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός (1) έτους, εάν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

Ενώ αν από τις ανωτέρω πράξεις προκλήθηκε κίνδυνος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος ή για την εθνική ασφάλεια, επιβάλλεται κάθειρξη και χρηματική ποινή έως τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ.»

Σύμφωνα με το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα σχετικά με την Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας «Όποιος παραδίδει ή αφήνει να περιέλθει στην κατοχή ή τη γνώση άλλου κρατικό απόρρητο τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη» ενώ κατά το άρθρο 148 περί κατασκοπίας «Όποιος παράνομα πετυχαίνει να περιέλθει στην κατοχή ή στη γνώση του κρατικό απόρρητο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή. Αν όμως ο υπαίτιος ενήργησε με σκοπό να χρησιμοποιήσει το κρατικό απόρρητο για να το διαβιβάσει σε άλλον ή να το ανακοινώσει δημόσια, με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και αν η πράξη έγινε σε καιρό πολέμου, κάθειρξη.»

Ευθύνη

Σύμφωνα με τα άρθρα 37 και 40 του Κ. Ποιν.Δικ καθιερώνεται υποχρέωση ανακοίνωσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων τόσο για τους ιδιώτες όσο κυρίως για τους δημόσιους λειτουργούς, ενώ κατά το άρθρο 232 του Π.Κ ορίζεται η ποινική ευθύνη όσων παραλείπουν να αναγγείλουν εγκαίρως στην αρχή αξιόποινες πράξεις, τελώντας το αδίκημα της παρασιώπησης εγκλημάτων.

Με βάση τα ανωτέρω η παράλειψη του κ. Γεωργιάδη να προσφύγει στις Εισαγγελικές αρχές για να καταγγείλει την πολλαπλή παγίδευση της συσκευής του κινητού του τηλεφώνου και να διερευνηθεί τυχόν διαρροή μυστικών της Πολιτείας συνιστά βάσει του αξιώματος του όχι μόνο ανήθικη αλλά και ποινικά ελεγκτέα συμπεριφορά».

Ζαχαρίας Κεσσές
*Ο Ζαχαρίας Κεσσές είναι δικηγόρος θυμάτων των υποκλοπών
in.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης να αντιληφθεί πως υπόκειται στο Σύνταγμα και όχι στην προϊστάμενη αρχή που τον παρακολουθούσε

«Πρέπει ο κ. Γεωργιάδης να αντιληφθεί ότι υπόκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους και όχι... στην προϊστάμενη αρχή που τον παρακολουθούσε για τους δικούς της λόγους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα σχολιάζει ότι «το πανελλήνιο γνωρίζει πόσο "υπεράνω" είναι γενικά ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης. Υπεράνω κριτικής, υπεράνω διαμαρτυριών, υπεράνω προβλημάτων, έως και υπεράνω του δημόσιου συστήματος υγείας που το αντιμετωπίζει ως "ευκαιρία για business". Πλέον δήλωσε ότι είναι και υπεράνω των υποκλοπών...». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το να γνωρίζει, όμως, ένας υπουργός ότι είναι επανειλημμένως στόχος παρακολούθησης (11 τον αριθμό...) και να δηλώνει ευθαρσώς ότι "ούτε που ίδρωσε το αυτί του", να μην κινείται νομικά, να μην καταδικάζει θεσμικά, να μην ενημερώνει τις εισαγγελικές αρχές, μοιάζει να ξεπερνά ακόμη και τα δικά του όρια». «Εκτός κι αν γνωρίζει ποιος τον έχει στοχοποιήσει με το παράνομο λογισμικό, καθώς και τους λόγους που το κάνει, θεωρώντας λογικό αλλά και θεμιτό να ελέγχονται ενδελεχώς οι "επιδόσεις" του από την προϊστάμενη αρχή... Μόνο αυτός ο λόγος θα "εξηγούσε" τέτοια νομική και θεσμική απαξίωση από πλευράς του», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει πως «ωστόσο, όπως έγραψε και στο in.gr ο δικηγόρος Ζαχαρίας Κεσσές, "η παράλειψη του κ. Γεωργιάδη να προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές για να καταγγείλει την πολλαπλή παγίδευση του τηλεφώνου του και να διερευνηθεί τυχόν διαρροή μυστικών της Πολιτείας συνιστά βάσει του αξιώματός του όχι μόνο ανήθικη αλλά και ποινικά ελεγκτέα συμπεριφορά"». Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «πρέπει ο κ. Γεωργιάδης να αντιληφθεί ότι υπόκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους και όχι... στην προϊστάμενη αρχή που τον παρακολουθούσε για τους δικούς της λόγους».