09 Αυγούστου 2024

📺Έφυγε από τη ζωή ο πρωταγωνιστής του πρώτου viral βίντεο στην ιστορία – Είχε συλληφθεί άδικα – Βίντεο


Ο πρώτος άνθρωπος που έγινε viral στην ιστορία των social media έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών στην Αυστραλία.

Πρόκειται για τον Αυστραλό Τζακ Κάρλσον, με ένα βίντεο που τον απεικόνιζε να συλλαμβάνεται έξω από κινέζικο εστιατόριο το 1991 να βγαίνει στη δημοσιότητα και να δίνει ζωή σε αναρίθμητα memes, εντός και εκτός χώρας. Ο πρωταγωνιστής του βίντεο όμως δεν βρίσκεται πια εν ζωή, καθώς την Τετάρτη (07/8) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

Λανθασμένη σύλληψη

Ο Κάρλσον είχε συλληφθεί λανθασμένα στις 11 Οκτωβρίου 1991 με την κατηγορία της κλοπής πιστωτικής κάρτας. Στο βίντεο διακρίνεται ο άντρας να κρατείται από αστυνομικούς και να μιλά με βαθιά, θεατρική φωνή εξαπολύοντας απίθανες ατάκες.

«Κύριοι, αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία. Κοιτάξτε αυτό το κεφαλοκλείδωμα, πάρε τα χέρια σου από το πέος μου! Ποια είναι η κατηγορία; Ένα γεύμα; Ένα ζουμερό, κινέζικο γεύμα; Ωραίο κεφαλοκλείδωμα κύριε. Βλέπω ξέρεις καλό τζούντο» αναφέρει μεταξύ άλλων στο απίθανο παραλήρημά του ο Κάρλσον, ο οποίος είχε συχνά μπλεξίματα με τον νόμο κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Δείτε το αξεπέραστο βίντεο:


Η ταυτότητά του δε, αποκαλύφθηκε μόλις το 2020, έντεκα χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο YouTube. Τότε που ο ηλικιωμένος πλέον Κάρλσον πρωταγωνίστησε σε βίντεο κλιπ του πανκ ροκ συγκροτήματος The Chats με όνομα ”Dine N Dash” – επαναλαμβάνοντας τον θρυλικό του μονόλογο.