29 Σεπτεμβρίου 2024

📺Γλυφάδα: «Στην βία, δεν απαντάμε με βία» – Το μήνυμα που στέλνει στους ανήλικους ο πατέρας της 14χρονης που ξυλοκοπήθηκε


«Στην βία δεν απαντάμε με βία». Αυτό το μήνυμα στέλνει ο πατέρας της 14χρονης, που ξυλοκοπήθηκε σε κεντρική πλατεία της Γλυφάδας, με αφορμή τα καλέσματα που πραγματοποιούνται μέσω των social media, για να επιτεθούν άγνωστοι στις δράστιδες του περιστατικού.

Σε ένα άτυπο ρινγκ, με πρωταγωνιστές κυρίως ανηλίκους, που εκτοξεύουν απειλές, διασύρουν, εκθέτουν και δημοσιεύουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως τηλέφωνα και διευθύνσεις ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης, έχει μετατραπεί το ΤikTok τα τελευταία 24ωρα, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που αποκάλυψε νωρίτερα το enikos.gr.

«Το παιδί μου ζει από τύχη. Ήθελαν να αφήσουν την κόρη μου κάτω λιπόθυμη. Εκφράζω την λύπη μου για το πόσο νοσούν κάποιες οικογένειες που μεγαλώνουν τέτοια παιδιά. Υπάρχουν καλέσματα που γίνονται για να σκοτώσουν τις δράστιδες, δηλαδή, να μαζευτούν διάφοροι άγνωστοι για να σκοτώσουν αυτές που προκάλεσαν κακό στην κόρη μου.

Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι στην βία δεν απαντάμε με βία, και ο εκφοβισμός δεν θα λυθεί με εκφοβισμό. Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, με κατανόηση, αγάπη και με ειδικούς να κοιτάξουμε πώς θα μετριάσουμε αυτό τον φόβο, τον τρόμο, την απελπισία που υπάρχει μέσα στην κοινωνία. Τα παιδιά μας αυτή τη στιγμή είναι σαν δαιμονισμένα» ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Mega, ο πατέρας της 14χρονης.


Η υπόθεση, όπως φαίνεται, έχει λάβει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς οι ανήλικοι φέρονται να έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, σε ένα «πεδίο μάχης» που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, το οποίο προκαλεί σοκ. Συγκεκριμένα, οι μεν, επιτίθενται σφοδρά -μέχρι στιγμής σε λεκτικό επίπεδο- και στοχοποιούν συγκεκριμένες κοπέλες που φέρονται να συμμετείχαν, -έστω ως «θεατές»- στο περιστατικό του ξυλοδαρμού της 14χρονης, σε κεντρική πλατεία της Γλυφάδας. Από την άλλη πλευρά, οι δε, επιχειρούν να τις υπερασπιστούν, εξηγώντας ακριβώς τον ρόλο που είχαν το συγκεκριμένο βράδυ.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως οι αναρτήσεις και των δύο ομάδων ανήλικων χρηστών του TikTok, προκαλούν αίσθηση, ακόμη και αποτροπιασμό, καθώς φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για απρόβλεπτες εξελίξεις στην υπόθεση σε περίπτωση που δεν παρέμβουν είτε οι γονείς τους, είτε οι αρμόδιες αρχές.