22 Σεπτεμβρίου 2024

📺ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΣΥ! ΟΙ ΠΑΣΟΚ οι ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΝΕ😜😜Μάριος Σαλμάς: Ψεύδεται το Μαξίμου! Έκανα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στις 23 Ιουλίου και η Μενδώνη ποτέ δεν απάντησε


Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Πειθαρχικού της ΝΔ, όπου θα συζητηθεί η παραπομπή του Μάριου Σαλμά με το ερώτημα της διαγραφής του από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πάντως, ο βουλευτής δηλώνει έκπληκτος από την απόφαση του πρωθυπουργού, που ήρθε μετά τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Σαλμάς για φωτογραφικούς διαγωνισμούς κυλικείων σε αρχαιολογικούς χώρους: Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN, συνεργάτες του κ. Σαλμά ανέφεραν πως «η έκπληξη είναι ότι, ο πρωθυπουργός αντί να εγκαλεί την κα Μενδώνη για το γεγονός ότι δεν απάντησε, παραπέμπει για διαγραφή τον κ. Σαλμά».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, όταν ο βουλευτής κάλεσε τον κ. Τραγάκη και ζήτησε να μάθει το λόγο της διαγραφής του, δεν έλαβε απάντηση, με συνεργάτες του να συνεχίζουν: «Όπως έχει συνταγματική υποχρέωση κάθε βουλευτής να ασκεί έλεγχο, ο κ. Σαλμάς κατήγγειλε φωτογραφικό διαγωνισμό και κατέθεσε σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στις 23 Ιουλίου. Η υπουργός Πολιτισμού ουδέποτε απάντησε. Συνεπώς, ψεύδονται όσοι ισχυρίζονται και διαρρέουν ότι η υπουργός απάντησε και κατέθεσε τα έγγραφα που της ζητήθηκαν στη Βουλή».


Τι είχε προηγηθεί

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαλμάς, είχε καταγγείλει μέσω του OPEN αλλά και άλλων τηλεοπτικών σταθμών «φωτογραφικούς διαγωνισμούς, για κυλικεία νοσοκομείων και αρχαιολογικών χώρων».. Έχει τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα σε πολλές περιπτώσεις, λέγοντας μάλιστα πως επιλέχθηκε ως ανάδοχος μια αλυσίδα εστίασης που κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά, ισχυριζόμενος πρακτικά πως δεν έχει διαδικασία πλειοδοσίας.

Οργισμένη διαρροή από την κυβέρνηση

Κομματικές πηγές, εξηγούσαν ότι η παραπομπή Σαλμά αφορούσε στο εξής: Η αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή».

Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, «η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας. Επιπλέον, όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη».