19 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν τον δρόμο στον Κασσελάκη - Με 30 υπογραφές και χωρίς κριτήρια οι υποψηφιότητες


«Προχωράμε με τα κριτήρια που ίσχυαν και πριν ένα χρόνο» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου - Δεν συζητήθηκαν στη συνεδρίαση τα θέματα περί μπούλινγκ και τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα βήμα πίσω έκαναν σήμερα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ως προς τη θέσπιση περαιτέρω κριτηρίων και προϋποθέσεων αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του κόμματος, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της εσωτερικής έντασης.

«Προχωράμε με τα κριτήρια που ίσχυαν και πριν ένα χρόνο» ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, με το πλαίσιο συμμετοχής στην κούρσα εκλογής να ακολουθεί την περυσινή εμπειρία, όπου μόνο προαπαιτούμενο ήταν η συγκέντρωση 30 υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Παράλληλα, χωρίς αλλαγές αναμένεται να κινηθεί ο οδικός χάρτης για την εκλογή της νέας ηγεσίας, μολονότι κατατέθηκαν και άλλες προτάσεις ως προς τις ημερομηνίες, κυρίως από πλευράς του Παύλου Πολάκη.

Οι σημερινές αποφάσεις ελήφθησαν με αυξημένη πλειοψηφία, ώστε να προωθηθεί η γραπτή εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, ενώ μένει να συζητηθούν και οι καταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων και συνοδευτικών υπογραφών.

Στην κατεύθυνση αυτή, δεν αποκλείεται οι υπογραφές να κατατεθούν πιο νωρίς, ενώ κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να υπογράψει για όσους υποψήφιους Προέδρους επιθυμεί, χωρίς περιορισμό. Επιπλέον, κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να δηλώσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Σημειωτέον ότι στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συζήτησης δεν περιλήφθηκαν επίσημα τα ζητήματα περί μπούλινγκ, ενώ καμία αναφορά δεν έγινε στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ως προς την Κεντρική Επιτροπή, αυτή θα συνεδριάσει δια ζώσης το πρωί του Σαββάτου και πιθανά θα υπάρχει δικαίωμα τηλεφωνικής ψήφου, για όσα μέλη απουσιάζουν.