21 Σεπτεμβρίου 2024

Υπουργείο Τουρισμού: Τα περσικά χαλιά και ο «καλωπισμός» του χώρου αξίας 95.000 ευρώ – Τι αναφέρει η Δέσποινα Μοιραράκη


Πάνω από 95 χιλιάδες ευρώ, είναι τα έξοδα για την ανακαίνιση του γραφείου της Υπουργού Τουρισμού, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα περσικά χαλιά, από την επιχείρηση Μοιραράκη, ενώ εντύπωση προκαλούν τα ποσά που δόθηκαν για τεχνικές εργασίες, αγορά επίπλων και γλυκισμάτων.

Όπως ανέφερε η Λίλιαν Τσουρή στο ρεπορτάζ που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται πως είναι η αγορά περσικών χαλιών που έδωσε με απευθείας ανάθεση στη Δέσποινα Μοιραράκη η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν ανέβει στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ φαίνεται ότι ξόδεψε ούτε λίγο, ούτε πολύ για την ανακαίνιση του γραφείου της σε φωτιστικά, ταπετσαρίες, γλυκά και βουτήματα, έπιπλα και φωτογραφίες και βιντεοσκοπήσεις 95.625 ευρώ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, μίσθωσε τεχνικό γραφείο έναντι 37.000 για κατασκευαστικές εργασίες στο γραφείο της, ενώ με απευθείας ανάθεση έγινε και η αγορά των επίπλων: δύο καναπέδες έναντι 7.378 ευρώ, δύο πολυθρόνες, coffee table από μαύρο δρυ και μάρμαρο Διονύσου 2.969,80 ευρώ, τραπεζαρία με 6 καρέκλες και ένα τραπεζάκι με μάρμαρο Διονύσου 1.401 ευρώ, ενώ η μεταφορά τους από το Μοσχάτο στο κέντρο της Αθήνας εκτιμήθηκε κοντά στα 400 ευρώ.

Εκταμιεύτηκε και κονδύλι 20.000 ευρώ για γλυκά και εδέσματα για τις συναντήσεις της ίδιας, της υφυπουργού και του γενικού γραμματέα.

Πάντως για το κόστος των χαλιών η κυρία Μοιραράκη τόνισε ότι η υπουργός τόνιζε ότι ήθελε κάτι οικονομικό.

«Λέει ότι εδώ πληρώνει το κράτος. Εδώ πληρώνει το δημόσιο. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε ό,τι θέλουμε. Πρέπει να είναι οικονομικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μοιραράκη.

Επίσης, αγοράστηκαν τέσσερα επιδαπέδια φωτιστικά, πληρώθηκε τοποθέτηση ταπετσαριών, έγινε αγορά κουρτινών και ταπετσαρίας, πληρώθηκε ξεχωριστά ράψιμο και τοποθέτηση. Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ υπάρχει αναλυτικά το κόστος για τη βιντεοσκόπηση και τις φωτογραφίες, κινήσεις που μόνο δυσφορία προκαλούν και στα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, οι αγορές που έγιναν θα μείνουν στο υπουργείο και έγιναν αποκλειστικά για τη βελτίωση της εικόνας του.