09 Σεπτεμβρίου 2024

Παραιτήθηκε και ο Μανώλης Καπνισάκης από διευθυντής του προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ


Ραγδαίες και συνεχείς είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκπτωση του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέπεσε χθες του αξιώματος μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής σε βάρος του και εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει το επόμενο διάστημα να βρει τα βήματά του, η εξέλιξη αυτή είχε μια σειρά συνεπειών και για τους στενούς συνεργάτες του.

Από τις θέσεις τους προκειμένου να ακολουθήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη παραιτήθηκαν ο διευθυντής του γραφείου τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπης Παπαδάκης και η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Κουντούρη. Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκαν και ακολουθούν τον Στέφανο Κασσελάκη στα επόμενα βήματά του.

Πριν λίγο έγινε γνωστή μια ακόμη παραίτηση, αυτή του διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μανώλης Καπνισάκης παραιτήθηκε και αυτός από τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας προφανώς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ρόλος του Μανώλη Καπνισάκη ως εξ' απορρήτων του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μανώλης Καπνισάκης ήταν ο εξ' απορρήτων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο στενότερος συνεργάτης του, ο οποίος συντάχθηκε μαζί του από τη στιγμή που αποφάσισε να δώσει τον αγώνα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο ίδιος ο κ. Καπνισάκης είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τον Στέφανο από 14 ετών καθώς υπήρξε ο δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη και είχαν επικοινωνία και όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζούσε στην Αμερική. Είναι μάλιστα ένα από τα πρόσωπα που λέγεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εμπλακεί στην πολιτική.

Ο Μανώλης Καπνισάκης υπήρξε και στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη και λέγεται ότι είναι το πρόσωπο που τους είχε φέρει κοντά πέρυσι, προεκλογικά.