17 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΑΣΕΙ🤣🤣Στην Ιταλία διακοπές ο Κασσελάκης με τον Τάυλερ – Την Πέμπτη ανακοινώνει την υποψηφιότητά του


Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανακοινώσει με βίντεο, εκτός σοβαρού απροόπτου, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έκανε και πέρυσι τον Αύγουστο.

Έφυγε χθες, για προσωπικούς λόγους, με προορισμό την Ιταλία ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, Τάιλερ ΜακΜπέθ. Ο Στέφανος Κασσελάκης ταξίδεψε με το πλοίο της γραμμής από την Ηγουμενίτσα και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο, Τετάρτη (18/9).

Μία μέρα μετά θα ανακοινώσει, εκτός σοβαρού απρόοπτου, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιθανότερο με βίντεο, όπως ακριβώς έκανε το πρωί της 29ης Αυγούστου του 2023, 19 μέρες πριν τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών που τελικά κέρδισε μία εβδομάδα μετά.

Προβάδισμα στην εσωκομματική κούρσα

Προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στους πιθανούς αντιπάλους του για την εσωκομματική κούρσα της Κουμουνδούρου κατέγραψε η νέα δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha. Ειδικότερα, στο ερώτημα «με ποιον πρόεδρο πιστεύετε ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει την πολιτική και την κοινωνική του επιρροή και να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εθνικές εκλογές» ο Στέφανος Κασσελάκης με 31% επιλέχθηκε μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος. Κατόπιν, ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 15%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 9%, ο Νίκος Παππάς με 7%, ο Παύλος Πολάκης με 6%, η Όλγα Γεροβασίλη με 4%. Μόλις το 1% των προτιμήσεων συγκεντρώνουν έκαστος/-η ο Νίκος Φαραντούρης, ο Κώστας Αρβανίτης, η Ρένα Δούρου και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ωστόσο, «κανένας» απάντησε αυθόρμητα το 7% και δεν τοποθετήθηκε επί του ερωτήματος το 17%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, ωστόσο, στο ίδιο ερώτημα η μέτρηση κατέγραψε: Αλέξης Τσίπρας 11%, Στέφανος Κασσελάκης 10%, Σωκράτης Φάμελλος 6%, Παύλος Πολάκης 6%, Νίκος Παππάς 1%, Όλγα Γεροβασίλη 1%, Νίκος Φαραντούρης 1%, Κώστας Αρβανίτης 1%, Απόστολος Γκλέτσος 1%. Άλλο υποψήφιο επέλεξε το 2%, «κανέναν» απάντησε το 29% και «δεν ξέρω/δεν απαντώ» το 31%.

Στο ερώτημα, πάντως, αν είναι σωστή η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, το 49% του συνόλου των ψηφοφόρων την θεωρεί σωστή, ενώ διχασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με το 45% να την θεωρεί σωστή και το 45% να την θεωρεί λανθασμένη.