14 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΜΕΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ😂😂Νομικός Σύμβουλος Κασσελάκη: «Δεν προσφεύγει προς ΤΟ ΠΑΡΟΝ στη Δικαιοσύνη»


Για τις ενδεχόμενες νομικές ενέργειες του Στέφανου Κασσέλάκη σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κόμματος μετά την πρόταση μομφής εναντίον του η οποία έγινε αποδεκτή από την Κεντρική Επιτροπή, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Star, ο νομικός του σύμβουλος, Χαράλαμπος Πελέκης.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν. Όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν, είμαι σίγουρος πως θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα και τη λειτουργία του κόμματος», ανέφερε ο κ. Πελέκης.

Ο νομικός σύμβουλος του κ. Κασσελάκη υποστήριξε ότι νομικά υπάρχει η δυνατότητα να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας.

«Άκυρη η ψηφοφορία στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί η μυστική ψηφοφορία έγινε φανερή»
«Για το θέμα της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, είχαμε μία μυστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε να είναι φανερή. Αυτό το γεγονός, από μόνο του, καθιστά άκυρο το συγκεκριμένο ψήφισμα» ισχυρίσθηκε επίσης ο κ. Πελέκης.

Επίσης, ο κ. Πελέκης χαρακτήρισε «άκυρο» το χθεσινό ψήφισμα στην Πολιτική Γραμματεία. «Δεν προβλέπεται, βάσει καταστατικού, τέτοια εξουσία σε αυτό το όργανο του κόμματος, να σηκώνουν το χέρι τα μέλη και να ψηφίζουν» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο κ. Πελέκης.

«Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο. Οι συντάκτες του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προβλέψει ότι σε περίπτωση που αρθεί η εμπιστοσύνη για τον πρόεδρο ότι ταυτόχρονα καθίσταται έκπτωτος ή αντικαθίσταται. Η πρόθεση των συντακτών του καταστατικού είναι ότι παραμένει ο πρόεδρος μέχρι το συνέδριο. Δεν υπάρχει κανένα άρθρο που να ορίζει αν ο πρόεδρος παύεται ή όχι. Δεν τίθεται καν θέμα ερμηνείας» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το εάν ο ίδιος κρατά μια επιφύλαξη ως προς το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά ο κ. Κασσελάκης, δήλωσε: «Ο κ. Κασσελάκης, παρά τις δικές μου εισηγήσεις, ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός. “Στην παρούσα φάση δεν θέλω να σύρω στην δικαιοσύνη στο κόμμα που αγαπώ τόσο και τα χιλιάδες μέλη του” μου είπε. Αυτό είναι απόφαση του προέδρου. Εγώ απλά εισηγούμαι. Είμαι σίγουρος όμως ότι αν νιώσει ότι μπαίνει σε κίνδυνο η ακεραιότητα του κόμματος και οι κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας, έχει το ένστικτο να διαφυλάξει τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ».