27 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΛΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ👍🤷🏻‍♂️Ηράκλειο: Εμφανίστηκε στο ΑΤ ο ΑΛΗΤΑΚΟΣ που επιτέθηκε στον διευθυντή – Ζήτησε «συγγνώμη» για την πράξη του


Ενώπιον των αστυνομικών αρχών εμφανίστηκε πριν από λίγο ο 15χρονος μαθητής που επιτέθηκε στον διευθυντή του Γυμνασίου, στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, ο ανήλικος εμφανίστηκε στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretalive.gr, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και φέρεται να ζήτησε «συγγνώμη» για το ξέσπασμά του.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου προτίθεται να μην υποβάλει μήνυση σε βάρος του ανήλικου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το επεισόδιο συνέβη νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/9) στην πόλη του Ηρακλείου, όταν ο ανήλικος ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι βρισκόταν στην ομάδα των καταληψιών, που χθες είχαν κλείσει το σχολείο.

Μετά το επεισόδιο ο διευθυντής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Φέρει εκδορές στο αριστερό χέρι και πόδι καθώς και μώλωπες στο δεξί χέρι του.

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης: Ο διευθυντής έπραξε όπως όφειλε
«Ο διευθυντής έπραξε όπως όφειλε. Το να ενημερώσει τους γονείς για την κατάληψη είναι κάτι που προβλέπεται και μάλιστα θα ελεγχόταν αν δεν το έκανε», είπε νωρίτερα, μιλώντας στην ιστοσελίδα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μ.Καρτσωνάκης.

Την ίδια ώρα εξήγησε ότι «είναι τρέλα» το ότι «ένας μαθητής Β’ Γυμνασίου θεώρησε λογικό, ως “απάντηση”, να επιτεθεί στον Διευθυντή».

«Ο Διευθυντής είναι ένας εργαζόμενος που πήγε στη δουλειά του και δεν ήξερε πώς θα επιστρέψει» – σχολίασε με προβληματισμό ο ίδιος, σημειώνοντας ότι πανελλαδικά πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης σε διευθυντή. Το πρώτο έχει σημειωθεί στο Αγρίνιο, όμως “στην Κρήτη είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο”. Ο κ. Καρτσωνάκης μάλιστα τόνισε ότι «τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στο νησί δεν θυμάται να έχει συμβεί τέτοια σφοδρή επίθεση».

Αφού καταδίκασε το συμβάν, ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης τονίζει ότι «αυτές είναι συμπεριφορές ξένες προς τη σχολική πραγματικότητα», εξήγησε ότι υπάρχουν και οι μηχανισμοί του Υπουργείου και οι άνθρωποι για τη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων, ενώ για τα αυξημένα περιστατικά βίας και επιθετικότητας από παιδιά ο ίδιος το απέδωσε στην αύξηση της επιθετικότητας γενικά στην κοινωνία, η οποία όπως είπε, έχει μεταφερθεί και στο σχολείο.