23 Σεπτεμβρίου 2024

📺🤷🏻‍♂️Σαλμάς: Αν ο κ. Μητσοτάκης με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο – Δεν παραδίδει την έδρα


Ο Μάριος Σαλμάς τέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από σχετική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Η συνεδρίαση της επιτροπής κράτησε λίγα λεπτά και αμέσως έγινε γνωστό πως υπάρχει εισήγηση για διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο Μάριος Σαλμάς τόνισε ότι: «Αν ο κ. Μητσοτάκης με διαγράφει γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα “κόκκινα” δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, διότι διαφώνησα με τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών, αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα “καρτέλ” στην ακρίβεια και αν με διαγράφει επειδή επεσήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου».

«Αν με διαγραφεί για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται το γεγονός ότι παρουσία του αλλά και στη βουλή θεσμικά, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μία εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Όταν ρωτήθηκε αν θα παραδώσει την έδρα του, απάντησε χαρακτηριστικά: «Νομίζετε πως πρέπει να εγκαταλείψω τον αγώνα για τους πολλούς;»