21 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ😎🍿Τα εμβάσματα στον Ζαχαριάδη


Ούτε, και η δύση του ήλιου χθες, σήμανε την κατάπαυση του πυρός τελικά, αφού φινάλε στην αντιπαράθεση έκανε δημοσίευμα στον ιστότοπο dailypost.gr, που ήθελε τον Κώστα Ζαχαριάδη να έχει λάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 33.000 ευρώ σε τρεις δόσεις.

Απαντώντας στο δημοσίευμα, «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας στις αρχές Αυγούστου έθεσε επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» τον Κώστα Ζαχαριάδη, μετέφερε στον λογαριασμό τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 33.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της εκλογικής περιόδου» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, αποκαλύπτοντας ότι «ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την περίοδο 2019–2023 συνεισέφερα στο κομματικό ταμείο -όχι με δάνειο, αλλά με εισφορές- πάνω από 100.000 ευρώ (εκατό χιλιάδες ευρώ)».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Ζαχαριάδη:

Η ανάρτηση του dailypost είναι πλήρως συκοφαντική, υποβολιμαία και δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου. Δεν μπορεί να λερώσει ούτε εμένα, ούτε την Αυτοδιοικητική μας προσπάθεια στην Αθήνα, ούτε φυσικά τον πολιτικό μας χώρο.

Τι πραγματικά ισχύει:

Σύμφωνα με τον νόμο, ο υπεύθυνος του συνδυασμού «Ανοιχτή πόλη» είναι ο επικεφαλής, Κώστας Ζαχαριάδης, και ως υποψήφιος Δήμαρχος υποχρεούται να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό μέσα από τον οποίο διακινούνται όλες οι δαπάνες του συνδυασμού με ευθύνη του επικεφαλής. Ο λογαριασμός ανήκει στην κατηγορία ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ. Μέσα από αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό γίνονται όλες οι δαπάνες με το ΑΦΜ του συνδυασμού «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ».

Μετά το πέρας των εκλογών οι αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και εξόδων, τα τιμολόγια και όλα τα δικαιολογητικά κατατίθενται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στην Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και φυσικά στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας στις αρχές Αυγούστου έθεσε επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» τον Κώστα Ζαχαριάδη, μετέφερε στον λογαριασμό τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 33.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της εκλογικής περιόδου.

Όλες οι συναλλαγές αυτές έχουν γίνει από την Εθνική Τράπεζα και συγκεκριμένα, σε τρεις δόσεις των:

15.000 ευρώ στις 04/10/2023

10.000 ευρώ στις 11/10/2023

8.000 ευρώ στις 27/10/2023

Σε μια περίοδο που τα υπουργεία αγοράζουν δύο χαλιά με τίμημα 17.980 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψε για τις δημοτικές εκλογές του δήμου της Αθήνας 33.000 ευρώ. Όποιος γνωρίζει από εκλογές σε μεγάλους Δήμους και ιδιαίτερα του Δήμου Αθηναίων, αντιλαμβάνεται ότι για μια τέτοια καμπάνια αποτελεί το minimum των δαπανών που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός φορέας για να οργανώσει εκδηλώσεις και να εκτυπώσει προεκλογικό υλικό.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την περίοδο 2019–2023 συνεισέφερα στο κομματικό ταμείο -όχι με δάνειο, αλλά με εισφορές- πάνω από 100.000 ευρώ (εκατό χιλιάδες ευρώ). Επίσης, είμαι συνδρομητής της εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» από το 2002 έως σήμερα και για τους ακόμα παλαιότερους δε, να μην λησμονηθεί ότι πατέρας μου μετείχε στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» από τη δεκαετία του 1990 και του 2000.

Στο πλευρό του Ζαχαριάδη τάχθηκε αργά το χθες το βράδυ και η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας σε υψηλούς τόνους πως «τέλος στις συντονισμένες αθλιότητες βάζει η απάντηση του Κώστα Ζαχαριάδη», αναπαράγοντας στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.